S-au reorganizat instituțiile din CJ!

Potrivit unei ordonanțe de Guvern, atât forul județean, cât și instituțiile din subordinea sa au fost obligate să reducă din posturi. Chiar și în acest context, mini-parlamentul cărășean a rămas cel mai mare angajator din județ.

Instituțiile cărășene au fost obligate să taie din posturi, după ce oficialii de la centru au decis acest lucru. „Noi, Consiliul Județean, împreună cu instituțiile subordonate suntem principalul angajator din județul Caraș-Severin. Am avut 3.247 de posturi. Acest număr a scăzut doar cu 50. La această oră, avem 3.200 de posture, dacă ne referim la organigramă. Cele mai mari reduceri au fost la Spitalul Județean, Direcția pentru Protecția Copilului și Consiliul Județean. Deciziile nu ne-au afectat prea mult, întrucât deși au fost 1.200 de posturi vacante, am lucrat în lipsă de personal”, a declarat vicepreședintele forului județean, Ionesie Ghiorghioni.

Partea bună a lucrurilor este că odată cu adoptarea acestei ordonanțe, angajările de personal nu mai sunt condiționate de plecarea a șapte angajați. Odată ce se eliberează un post, acesta se poate ocupa, însă doar cu acordul celor de la centru.