Evaluări peste evaluări în Bocşa!

După ce clădirea fostului cinematograf din Bocşa a fost retrocedată proprietarilor, administraţia locală vrea cu orice preţ să o achiziţioneze. Reprezentanţii primăriei aşteaptă, în momentul de faţă, a doua evaluare, pentru a putea avea o comparaţie.

Ruina care strică cu totul aspectul estetic al parcului din jurul Primăriei Bocşa necesită o renovare. De altfel, de anul trecut, conducerea primăriei face toate procedurile pentru ca imobilul să intre în patrimoniul Oraşului Bocşa. După o serie de discuţii pe care le-au avut cu casa de avocatură care îi reprezintă pe cei doi proprietari, unul din Braşov şi unul din Bocşa, prima evaluare a clădirii a fost finalizată în momentul de faţă conform legii. Oficialii aşteaptă şi o a doua evaluare pentru a putea face o comparaţie vizavi de preţ, după care comisia de negociere a Consiliului Local să înceapă procedura de negociere, iar preţul final să se facă mai apoi public.

Vrem să fim transparenți și în același timp nu ne dorim să plătim mai mult decât valorează această clădire. Este importantă pentru noi, ne-o dorim în patrimoniul orașului Bocșa, dar suntem în plină procedură de evaluare și de negociere. După ce o vom cumpăra, vom vedea ce vom face cu ea. Sper ca în perioada următoare această clădire să intre în patrimoniul orașului”, declară edilul-şef Eugen Cismăneanţu.

DSC_0973  DSC_0968

Toată agitaţia depusă de reprezentanţii Primăriei Bocşa pentru achiziţionarea fostului cinematograf are un motiv destul de întemeiat. Proprietarii terenului pe care se află fostul cinematograf deţin nu doar clădirea, ci şi alţi 1.700 mp de teren care se află în spatele primăriei şi care oferă angajaţilor accesul în instituţie. „Nu ne dorim ca altcineva să intre în posesia acestui teren şi să îl blocheze, pentru că inclusiv accesul în curtea primăriei se face prin proprietatea privată a celor care deţin cinematograful. Ei pot deţine clădirea, dar în sensul acesta noi, din cadrul primăriei, nu vom mai putea avea acces în curte”, a mai adăugat primarul.