Cartierele mărginașe, prioritare la alimentarea cu apă

Și aleșii locali s-au reunit astăzi în ședință ordinară. Ordinea de zi a fost una bogată, însă atmosfera de vacanță și-a spus cuvântul, iar proiectele de hotărâre au fost aprobate pe bandă rulantă.

Șase dintre cei 21 de aleși locali ai orașului au lipsit motivat de la ședința de astăzi, semn că perioada concediilor este în toi. Deși proiectele de hotărâre au trecut fără ca vreun ales să aibă de făcut amendamente, atmosfera a fost animată pe final de ședință de câțiva locuitori din Dealul Golului, care s-au prezentat în fața consilierilor, ca să le aducă în atenție problemele cu care se confruntă.

„Avem probleme cu apa, canalizarea și nu se face nimic în zona noastră. În plus, este un parc început și lucrările nu s-au mai terminat. Am fost la Aquacaraș și de acolo ne-au trimis la primărie. Nu este firesc să fim purtați chiar așa pe drumuri”, a spus unul dintre reșițenii prezenți la ședință. Deși nu s-a înscris vreodată în audiență, omul era nemulțumit că edilul-șef al orașului nu a dat curs supărării sale.

Proiect pentru cartierele mărginașe
Mihai Stepanescu le-a explicat oamenilor că problemele semnalate de ei nu țin direct de administrația locală, ci că orașul este dependent de operatorul desemnat să rezolve problemele de apă-canal. Comandamentul din cadrul primăriei se întâlnește periodic, dar momentan nu sunt bani. Ce pot să vă spun este că la finele săptămânii trecute m-am deplasat la București, la Ministerul Mediului, unde am susținut încă o dată cele patru studii de fezabilitate pentru alimentarea cu apă a cartierelor mărginașe ale Reșiței. În viitor, va urma o vizită a firmei de consultanță care să analizeze în teren situația, pentru că orașul, așa cum știți, are străzi dificile, în pantă, ceea ce presupune soluții suplimentare. Deocamdată, așteptăm un răspuns, să vedem cum se va rezolva problema”, a subliniat edilul-șef Mihai Stepanescu.