Angajații Ductil Steel au blocat drumul către Hațeg!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Sătui de promisiuni și de așteptarea salariilor compensatorii, oamenii ies din nou în fața uzinei să își strige nemulțumirea. Astăzi au programat chiar și un marș pe străzile orașului.

UPDATE, ora 11:43

Angajații au deblocat drumul național, însă nu încheie cu protestele. Aceștia promit că vor reveni mâine dimineața în fața societății.

UPDATE, ora 10:50

În momentul de față, sindicaliștii au plecat din fața societății și urmau să ajungă în centrul orașului dar s-au oprit în mijlocul drumului. Așa cum au amenințat, au blocat circulația pe drumul național ce leagă Oțelu Roșu de Hațeg. Jandarmii și polițiștii privesc neputincioși cum oamenii fac ture pe trecerea de pietoni de pe drumul național și întorc mașinile și autobuzele care circulă. Sunt hotărâți să nu părăsească locația și doresc să le reamintească reprezentanților Guvernului faptul că economia din zonă este dependentă de funcționarea combinatului Ductil Steel.

Aceștia scandează lozinci și împotriva investitorului rus pe care îl acuză că a distrus economia din Valea Bistrei, însă, totodată, supărarea lor este îndreptată către actualul Guvern, mai ales către premierul Victor Ponta.

sindicalistii protesteaza la oteludrum blocat

  UPDATE, ora 9:30

promovare banner maxagro

În fața combinatului s-au adunat peste 100 de persoane și iau în calcul blocarea unui drum sau intrarea abuzivă în societate peste reprezentantul rus al companiei. Oamenii sunt nemulțumiți că nu au primit niciun leu până acum, nici măcar lichidarea pentru aprilie, lună în care au prestat servicii pentru combinat.

YouTube video

De asemenea, angajații sunt supărați și spun că niciunul dintre parlamentarii județului nu a luat vreo măsură pentru salvarea combinatului așa cum aceștia au promis în ședința de la Consiliul Județean.

proteste otelu 1

proteste otelu

 UPDATE, ora 6:20

Liderii sindicali de la Oțelu Roșu au stabilit pentru această săptămână o serie de acțiuni de protest. Deși sunt revoltați pe atitudinea rușilor, sindicaliștii au făcut totul ca la carte. Încă de săptămâna trecută au solicitat toate aprobările de care au avut nevoie, astfel încât să nu încalce legea.

YouTube video

Mai mult decât atât, să nu le strice ziua tuturor locuitorilor, protestele încep la ora 9 și se întind pe parcursul a două ore. „Nu ne-am primit salariile, niciuna dintre promisiunile rușilor nu s-a concretizat. Nu ne rămâne de făcut decât să ieșim din nou în stradă”, a declarat Victor Sabău, lider în cadrul Ductil Steel.

YouTube video

publicitate tmc 640

Comments

  1. un cititor says:

    La cati sunteti de multi,mai bine ar fi sa intrati peste ei…de ce sa nu va purtati ca in Evul Mediu?! ei au tinut cont ca aveti familii acasa si trebuie sa puneti ceva pe masa?Nu au tinut cont,au tinut cont doar de lacomia lor

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/