Singura bază de aviație din Banat rămâne paralizată. Guvernul a trimis tehnica militară și angajații la Iași!

Primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela, contestă decizia Ministerului Afacerilor Interne de a muta elicopterul și personalul tehnic de la Caransebeș la baza de la Iași.

Este o decizie care contravine hotărârii CSAT, care prevedea că în vestul României trebuie să funcționeze o unitate specială de aviație la Caransebeș.

„Sunt dezamăgit de această situație. Am depus eforturi foarte mari pentru ca această unitate specială să aibă o infrastructură solidă. Am făcut lobby pentru ca piloții să fie transferați de la MAPN la MAI, am ajutat la finalizarea documentației, care nu a fost una ușoară, prin transferul unor terenuri și clădiri de la o instituție la alta. Nu a fost deloc ușor, a durat foarte mult și ca timp (peste 2 ani), însă ne-a încurajat ideea că o asemenea bază de aviație aici în Banatul Montan este de un real folos. Poate salva vieți, poate interveni în zona alpină, în situații de criză, la incendii, la inundații, accidente și în mod esențial poate ajuta cetățenii din această zonă, având misiuni specifice pe granița non euro cu Serbia. O decizie a Ministerului de Interne în această situație pune sub semn de întrebare decizia CSAT-ului”, spune Marcel Vela.

Acesta este convins că odată cu schimbarea Guvernului, cu venirea unui Guvern care va privi și Banatul cu respect și cu deschidere, Unitatea Specială de Aviație de la Caransebeș va funcționa din nou.

Comments

  1. Calin says:

    Dacă nu sunteţi extraordinar de inteligenţi sau talentaţi, trebuie să fiţi sinceri cu voi înşivă şi să acceptaţi că, dacă scopul merită să fie îndeplinit, merită să munciţi pentru acesta cu răbdare şi perseverenţă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: mcalin007@gmail.com

  2. Ppa says:

    Pana nu scapam de politizarea variabilelor de dezvoltare socio-economica nu putem avansa, nu putem performa, nu putem spera. Tocmai de aceea ideea de autonomie locala ar fi trebuit sustinuta. Vorbesc la trecut, acum suntem sub limita unei asemenea modificari. Amin+