16.000 de salcâmi plantați de voluntarii Centrului „Alexandra Florea”!

Tânăra care și-a pierdut viața în urma unei acțiuni de voluntariat pe care a derulat-o la Oțelu Roșu este prezentă în permanență în acțiunile altruiste derulate de Episcopia Caransebeșului, care a înființat un centru de voluntariat care îi poartă numele.

Voluntarii Centrului din cadrul Episcopiei Caransebeș au inițiat o nouă acțiune menită să prezinte comunității un exemplu de dăruire în sprijinul ecologiei. Tinerii au contribuit cu ajutorul Primăriei Caransebeș la realizarea unei rezervații de salcâmi. „În alte părți ale lumii acest arbore se plantează în scop ornamental, însă la noi venim și în sprijinul apicultorilor prin plantarea în zona șoselei de centură a 16.000 de puieți de salcâm”, a precizat Petrișor Rada, coordonatorul Centrului de Voluntariat.

„Am reușit să cooptăm mai multe organizații și instituții printre care Primăria Caransebeș, Colegiul Național Traian Doda, Grupul Gong și asociații de apicultori. Ne bucurăm că, deși tinerii nu au fost atâția cât mi-aș fi dorit, ei vor duce mesajul mai departe și astfel la etapa a II-a vom fi sprijiniți de mai mulți voluntari pentru un mediu cât mai curat, pentru un aer sănătos și pentru un exemplu demn de urmat de comunitate”, ne-a declarat Petrișor Rada. Puieții pentru șoseaua de centură au fost cumpărați de Primăria Caransebeș.

voluntari care planteaza arbori la caransebes

voluntari care planteaza arbori la caransebesLa acțiune a fost prezent și primarul Marcel Vela, care s-a bucurat să vadă tineri voluntari la lucru pentru a reda naturii o zonă care a rămas cu rană evidentă după șantierele care s-au tot deschis în jurul Caransebeșului. „Am considerat alături de oamenii cu suflet mare care s-au implicat în această inițiativă că putem să schimbăm mentalitatea cetățenilor și să dezvoltăm spiritul de voluntariat. Primăria a achiziționat cei 16.000 de puieți, iar copiii au muncit pentru a putea spune când vor fi adulți că ei au fost ctitorii acestei zone de salcâmi. Dincolo de faptul că împădurim această zonă benefică pentru esteticul orașului, este important și pentru activitatea apicultorilor, care sunt foarte mulți în Caransebeș și mai mult este un exemplu că se poate”, ne-a menționat edilul urbei, Marcel Vela.

Comments

  1. Calin says:

    Persoanele cu cel mai mare succes din societatea noastră, în toate domeniile, sunt cele care au ajutat un mare număr de oameni să obţină ceea ce doresc. Ei şi-au asigurat o sursă de bune intenţii şi i-au stimulat pe ceilalţi să le ofere ajutorul, să răsplătească binele făcut în trecut. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: mcalin007@gmail.com