Pericolul de inundații rămâne. Studiul de amenajare a pârâului din Valea Domanului are aviz negativ!

Desele inundații care afectează zona Reșiței a determinat administrația publică locală să întocmească proiecte pentru care să primească finanțare și să rezolve problemele legate de inundații. Studiul însă nu a fost aprobat de toate forurile.  

Pentru că nu i s-a precizat sursa de finanțare, studiul a fost respins. „În urma demersurilor întreprinse de Primăria Municipiului Reşiţa privind realizarea proiectului Amenajare pârâu Valea Domanului în municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, iniţiat de Administraţia Naţională Apele Române, aceasta din urmă a transmis o adresă municipalităţii în care se menţionează că studiul de fezabilitate a fost avizat de Administraţia Naţională Apele Române, însă nu a primit şi avizul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, întrucât nu este asigurată integral sursa de finanţare”, a precizat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al municipalității.

Totodată, aceasta precizează că investiţia a fost inclusă de Administraţia Naţională Apele Române în Lista obiectivelor de investiţii pentru anul 2015 cu finanţare din surse proprii.