Sindromul Gărâna! Zeci de artişti emblematici urcă pro bono pe scena Festivalului de Folk!

După Gărâna Jazz Festival, după WolfBlues – Friendly Blues’n’roll Festival şi după Fusion & Gospel Festival, Poiana Lupului va găzdui tot în această vară Gala Pro Bono Gărâna Folk! Zeci de artişti de prestigiu vor urca pro bono pe scena festivalului de folk, de-a lungul a patru seri de concerte!

„Ediția folk din acest an există numai datorită acestor oameni minunați care au adus acest aport colectiv de a fi alături și împreuna cu noi! Datorită artiștilor, Gărâna folk 2017 merge mai departe!“, transmit organizatorii festivalului, prin vocea Lorei Koertvelyessy, din partea Lupo Touring şi „La Scena“, restaurantul din Poiana Lupului mistuit de flăcări în octombrie anul trecut.

„Avem inima frântă, dar pulsează, iar flăcările nu sunt cele care transformă lucrurile în cenușă, ci acelea care bat în inimile noastre, și-ale tuturor celor care cred în noi și ne susțin în continuare! Vă rog, La Scena este prezent, trecut ar deveni dacă noi nu vom mai fi!“, îşi exprimau optimismul, imediat după incendiu, cei din Poiana Lupului.

leader board 728 x 90 px

CITEŞTE ŞI: 

Incendiu violent în Poiana Lupului! La Scena a ars ca o torță! 

Restaurantul „La Scena” din Gărâna va renaște din propria cenușă!

La începutul acestei veri, Lupo Touring anunţa că ediţia din 2017 a festivalului va avea loc datorită artiştilor, dispuşi să cânte fără a încasa nici un ban! „Am primit mult prea multe imbolduri, venite pe toate căile sociale posibile, că trebuie să continuăm, că Gărâna nu ne aparține nouă, ci este și a voastră, a folkului, a jazzului, a bluesului, a ofertanților de turism, a manifestărilor sportive și mai ales a publicului, de aceea de această dată pentru Gărâna nu vom fi pe cont propriu în a renaște. Deși, inițial, nu aveam mari speranțe, totuși ne simțim datori faţă de toți cei care ar avea de pierdut în varianta în care La Scena-Gărâna ar deveni istorie. Cei mai receptivi și mai prompți în aceasta primă fază au fost folkiştii, care vor cânta PRO BONO, iar toate încasările din acest eveniment vor fi donate pentru reconstrucția acelui loc!“, anunţau gazdele din Poiana Lupului.

Programul festivalului

10 august
Mircea RUSU BAND
Florin Chilian
Zoia Alecu
Adrian Berinde Band
Adrian Sărmăşan

11 august
Mircea Baniciu & Vlady Cnejevici şi Teo Boar
Nicu Alifantis
Didina Curea
Ovidiu Scridon
Prezentare de modă: Luciana Matei

12 august
Mircea Vintilă
Vasile Şeicaru
Pragu’ de Sus
Maria Gheorghiu
Ioan Onişor & Alexandra Sidor
Zoltan Octavian Butuc

13 august
Ducu Bertzi
Magda Puskas
Emeric Imre & Jimi El Laco
Horia Crişovan & Florin Cvasa
Cristian Buică

„O întâmplare din care am ieșit purificați!“

Ieri, deci cu doar câteva zile înainte de evenimentul ce va alea loc la Gărâna, începând din 10 până în 13 august, Lora Koertvelyessy a transmis un mesaj care spune totul despre ce înseamnă renaşterea „La Scena“ şi frumuseţea sufletească din lumea artiştilor. „Vorbele nu au puterea să exprime recunoștința noastră, față de această mobilizare de forțe. Nu găsesc cuvântul care să redea pe deplin emoția pe care o simțim vizavi de faptul că toată clasa folkului românesc (chiar și artiști care nu sunt pe afișul din acest an!) s-a mobilizat să ne fie alături, să ne susțină și să pună, prin intermediul prestaţiei lor, o cărămidă sau chiar un zid întreg La Scena pentru noi. Ce recompensă poate fi mai mare pentru toți anii frumoși și trudiți de dinainte de incendiu? Desigur, vor mai fi trei, patru ani foarte grei, însă atunci când la tot pasul întâlnești cel puțin un om care crede în tine și luptă alături de tine, orice efort devine o joacă de copil, fiecare noapte nedormită devine o zi mai lungă, iar ră-sunetul Gărânei îți confirmă că ecourile se fac nu doar auzite, ci mișcă inimi care bat la unison cu a ta!

E de datoria noastră să nu îi dezamăgim! E un sentiment care ne dă aripi, energie și mai ales motivația să facem tot ce e omenește posibil să mergem mai departe! Am reușit datorită mesajelor de susținere, am reușit deoarece Dumnezeu ne-a scos în cale doar oameni care cred în noi și care s-au implicat activ în a ne susține. Am reușit datorită echipei care, de la bucătar, la tehnician, nu s-a dat la o parte nici de la lucrări de construcție și amenajare! Am reușit pentru că m-au bătut pe umăr bucuria și zâmbetele voastre adunate la fiecare eveniment petrecut aici. Mulțumesc și mă închin în fața a tot ceea ce am trăit de la incendiu încoace! E o întâmplare din care am ieșit purificați! Pentru că nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici!“, a transmis Lora Koertvelyessy într-un comunicat remis redacţiei expressdebanat.ro.

Spectacolele încep în fiecare zi de la ora 19, iar prezentarea de modă de vineri, de la ora 18. Preţul biletelor: 50 lei/seară, 180 lei – abonamentul pe 4 seri, 140 lei – abonamentul pe trei seri, 90 lei – abonamentul pe două seri.