Caraş-Severinul, pe primul loc la ceva! Recordul termic din ultimii 50 de ani, doborât de 3 ori în ultimele 3 zile!

În perioada 3-5 august 2017, la Băile Herculane au căzut trei recorduri naţionale de temperaturi înregistrate pentru aceste zile din luna august a ultimilor 50 de ani! Foarte aproape au fost ieri şi vârfurile termice din Moldova Nouă şi Bozovici!

 „Trei zile la rând, în sud-vestul României am avut temperaturi de 40-41 de grade“, a declarat aseară, la România TV,  Elena Mateescu, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

„La Băile Herculane, unde am înregistrat până acum 39,9 grade, s-a concretizat un nou record zilnic lunar“, anunţa ieri meteorologul Andrei Meda pe site-ul ANM, după ce în 3 august recordul fusese stabilit tot de Herculane, cu 39,8 grade. A fost cea mai ridicată temperatură înregistrată în luna august, de când se fac măsurători, adică de 50 de ani“, a precizat Meda.

Aseară, însă, ANM a anunţat că în Băile Herculane a fost stabilit ieri, 5 august, un nou record istoric pentru luna august: 41,5 grade! ANM a confirmat chiar că, astfel, în trei zile consecutive, la Băile Herculane au fost stabilite tot atâtea recorduri istorice pentru luna august! Temperaturi foarte ridicate au fost înregistrate ieri şi la alte staţii meteo din Caraş-Severin: 40,8 grade la Moldova Veche, 40,5 grade – Bozovici, 38,7 grade – Oraviţa, 38,6 grade – Reşiţa, 38,4 grade – Caransebeş. Pe Semenic, maxima a atins ieri 28,3 grade.

Astăzi, 6 august, potrivit ANM, Caraş-Severinul trece de pe cod roşu pe cod portocaliu de caniculă. Doar judeţele Mehedinţi şi Olt rămân pe cod roşu.  În Banat, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori oricum cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.