UPDATE. Incendiu violent în Poiana Lupului! La Scena a ars ca o torță! [FOTO/VIDEO]

Locul unde anual se strâng mii de iubitori ai folkului și nu numai a ars ca o torță. Pompierii militari au acționat în Poiana Lupului pentru a stinge flăcările care au cuprins restaurantul „La Scena”.

Un incendiu violent a izbucnit, în această după-amiază, la restaurantul La Scena din Gărâna, acolo unde în fiecare an se reunesc mii de oameni și artiști renumiți. La această oră, la fața locului s-au deplasat 12 pompieri militari de la Detașamentul Reșița, care acționează împreună cu angajații Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Brebu Nou și Văliug.

leader board 728 x 90 px

„Din păcate, incendiul se manifestă generalizat și violent la întreaga construcție. Se pare că preponderența materialelor și a elementelor de construcție din lemn au favorizat arderea intensă. Din primele informații, restaurantul este afectat în proporție de 80%”, informează slt. Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”. Deocamdată, nu se cunoaște cauza probabilă a incendiului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671846756274″]
UPDATE, 19 octombrie, ora 8.45
Pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului produs ieri la restaurantul „La Scena”. Se pare că flăcările au izbucnit din cauza suprasolicitării sistemului electric, iar izolația termică a restaurantului a contribuit la propagarea incendiului. „Se pare că de vină pentru incendiul de ieri a fost efectul termic al curentului electric. A fost suprasolicitată rețeaua. Incendiul se pare că a pornit dintr-o cameră unde exista foarte multă aparatură electronică. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauză că restaurantul era izolat cu polistiren, foarte mult lemn, iar toate aceste materiale au condus la o ardere intensă”, a declarat slt. Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.