UPDATE. Incendiu violent în Poiana Lupului! La Scena a ars ca o torță! [FOTO/VIDEO]

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Locul unde anual se strâng mii de iubitori ai folkului și nu numai a ars ca o torță. Pompierii militari au acționat în Poiana Lupului pentru a stinge flăcările care au cuprins restaurantul „La Scena”.

Un incendiu violent a izbucnit, în această după-amiază, la restaurantul La Scena din Gărâna, acolo unde în fiecare an se reunesc mii de oameni și artiști renumiți. La această oră, la fața locului s-au deplasat 12 pompieri militari de la Detașamentul Reșița, care acționează împreună cu angajații Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Brebu Nou și Văliug.

YouTube video

promovare banner maxagro

„Din păcate, incendiul se manifestă generalizat și violent la întreaga construcție. Se pare că preponderența materialelor și a elementelor de construcție din lemn au favorizat arderea intensă. Din primele informații, restaurantul este afectat în proporție de 80%”, informează slt. Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”. Deocamdată, nu se cunoaște cauza probabilă a incendiului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671846756274″]
UPDATE, 19 octombrie, ora 8.45
Pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului produs ieri la restaurantul „La Scena”. Se pare că flăcările au izbucnit din cauza suprasolicitării sistemului electric, iar izolația termică a restaurantului a contribuit la propagarea incendiului. „Se pare că de vină pentru incendiul de ieri a fost efectul termic al curentului electric. A fost suprasolicitată rețeaua. Incendiul se pare că a pornit dintr-o cameră unde exista foarte multă aparatură electronică. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauză că restaurantul era izolat cu polistiren, foarte mult lemn, iar toate aceste materiale au condus la o ardere intensă”, a declarat slt. Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.
publicitate tmc 640