Epidemia de rujeolă se extinde în Caraș-Severin! Numărul cazurilor este aproape triplu față de septembrie!

În județul Caraș-Severin, numărul cazurilor de rujeolă crește de la o săptămână la alta. În ultimele zile au fost confirmate 5 noi cazuri, iar comparativ cu luna septembrie, numărul cazurilor aproape s-a triplat.

Epidemia de rujeolă se extinde în județul Caraș-Severin. La ora actuală sunt confirmate 35 de cazuri, în timp ce, în urmă cu o lună, în județ existau doar 13. Potrivit Ministerului Sănătății, județul Caraș-Severin ocupă locul 7 pe lista celor 27 în care au fost confirmate cazuri de rujeolă. Pe primul loc se află județul Mureș cu 176 de cazuri, urmat de Arad cu 132 și Bistrița cu 128. În prima săptămână a lunii octombrie, la nivel național au fost confirmate 753 de cazuri, dintre care 30 în Caraș-Severin. În țară, la ora actuală, numărul a crescut până la 786, iar până acum, 3 copii cu vârsta sub 1 an au murit din cauza bolii (doi din județul Arad și unul din Timiș).

Ministerul Sănătății dezvăluie că situația este una alarmantă, având în vedere că, în tot anul 2015, s-au înregistrat doar 7 cazuri de rujeolă și niciun deces. Reprezentanții din sănătate condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmulțirea cazurilor de rujeolă de zeci de ori într-un singur an.

Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. Potrivit datelor de la centru, există suficiente doze pentru ca toți copiii să fie vaccinați.

banner 1000 x 100 hd