Sindicaliștii au scos jandarmii în stradă

explo 1000x200

Acțiunile de protest nu mai sunt ce au fost odată la Reșița, iar rezultatele lor sunt pe măsură. De fapt, oamenii nici nu mai au habar pentru ce pichetează instituțiile publice.

Sindicaliștii din Caraș-Severin au pichetat astăzi în fața Prefecturii. La acțiune s-au adunat maximum 30 de persoane din cele 50 anunțate. Oamenii s-au strâns în centrul Reșiței pentru că ”așa nu se mai poate”, după cum mărturisea unul dintre participanții la protest. Interesant este că unii dintre sindicaliști nu știau prea bine care le sunt revendicările, dar au recunoscut, în schimb, că au încercat să fie prezenți în număr cât mai mare ca să dea bine.

”Am venit să pichetăm. Eu nu sunt cu acțiunile astea, dar ne-au trimis de la sindicat să fim și noi aici. Așa ne trimit de fiecare dată, tot alții, să fim cât mai mulți prezenți. De data asta ne-au trimis pe noi, alte dăți îi trimit pe alții”, a recunoscut unul dintre cei prezenți în piață.

Liderii sindicali au găsit și explicații pentru prezența redusă de la acțiune.

”Am făcut această acțiune de protest împotriva măsurilor de austeritate impuse la nivel național, dar și european. Nu vreau să mint pe nimeni, am făcut o acțiune de pichetare pentru că timpul ne-a demonstrat că este tot mai greu să faci o acțiune de protest consistentă. Mitingurile nu le fac, însă, liderii de sindicat fără participarea membrilor și din păcate acestora le este teamă. Le este teamă pentru că lucrează într-o piață a muncii în care sunt scoase maxim zece locuri de muncă pe lună iar, în ciuda faptului că au un salariu de 600 de lei pe lună, ei știu că le pot pierde și pe acestea. Asta ar însemna o adevărată tragedie”, a declarat Marian Apostol, președintele Cartel Alfa.

După câteva minute petrecute în fața Palatului Administrativ, sindicaliștii i-au înmânat prefectului de Caraș-Severin revendicările lor în scris. Puteau face asta și fără să mai pună în gardă numeroasele forțe de ordine: trei jandarmi.

Comments

 1. old says:

  si totusi ale cui jocuri le fak?

 2. dan-aliosa ulici says:

  ce sa cautam fratilor in strada?n-am fost in ’89?si ce-am rezolvat?au murit tineri pt ei…si ei ce fac pt acesti tineri martiri? NADA-NOTHING-NIMIC…23 de ani le ajunge ! hai sa ne razbunam pe ei pe 9 decembrie…CUM?
  nimic mai simplu.Pe 9 decembrie sa punem stampila VOTAT pe PP DD,partidul nostru al poporului,aparut ca o NECESITATE…NU v-ATI SATURAT SA-I VEDEM PE POLITICIENI LA FATA DOAR IN CAMPANIILE ELECTORALE?
  HAI SA VEDEM PE 9 DECEMBRIE DACA LE PLACE CE-O SA LE FACEM…PT CA E RANDUL NOSTRU…PUTEM IMPREUNA FACE ASTA !!!
  DOAMNE AJUTA POPORUL ROMAN !!!