Tragediile de pe șosele nu responsabilizează!

La începutul acestei luni a avut loc cel mai grav accident rutier înregistrat în ultimii ani la Reșița. Din cauza faptului că nu purta centura de siguranță, o fetiță de cinci ani și-a pierdut viața. Această cutremurătoare întâmplare nu pare însă să îi responsabilizeze pe cărășeni. Aceștia continuă să încalce normele rutiere.

Polițiștii rutieri din Caraș-Severin au efectuat în ultima săptămână acțiuni de control pentru a verifica respectarea normelor rutiere. În urma acestora au fost aplicate peste 1600 de sancțiuni contravenționale. Principalele aspecte urmărite de oamenii legii au fost nepurtarea centurii de siguranță, neacordarea priorității la trecerile de pietoni sau traversarea neregulamentară.

Cele mai multe sancțiuni au fost acordate pentru nepurtarea centurii de siguranță. Peste 600 de oameni, atât șoferi cât și pasageri au primit amenzi din acest motiv. Cei mai mulți dintre aceștia se aflau la volanul mașinilor oprite de polițiști. Au fost sancționați însă și pasageri de pe locul din dreapta șoferului, dar și de pe bancheta din spate.

” Nici alte încălcări ale normelor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice nu au rămas nesancţionate de poliţişti. Printre abateri se numără folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto, efectuarea de depăşiri neregulamentare, conducerea sub inflenţa băuturilor alcoolice sau staţionarea neregulamentară”, ne-a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Deși, de obicei, șoferii sunt cei care se aleg cu procese-verbale de contravenție, oamenii legii au vizat de această dată și pietonii care nu traversează strada regulamentar. Au fost surprinse peste 230 de persoane care au ales să își scurteze drumul și să traverseze prin locuri nemarcate cu trecere de pietoni.