Tinerii preveniți se lasă de infracțiuni

Acțiunile de prevenirea delincvenței juvenile în școlile de pe raza județului dau roade. Statistica polițiștilor pe această perioadă a anului arată că minorii se gândesc de două ori înainte să înfăptuiască o infracțiune.

În cele zece luni ce au trecut din 2012, județul Caraș-Severin se poate mândri cu o scădere semnificativă a infracțiunilor săvârșite de minori, mai exact cu 29 la sută mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, acțiunile de informare a tinerilor cu privire la sancțiunile legale pentru diferite fapte se continuă.

Suntem de trei ani de zile într-un trend descendent. Numărul infractorilor minori a scăzut cu 31 la sută în 2011 față de 2010. Tocmai pentru menținerea la un nivel scăzut a acestor statistici, polițiștii vor efectua acțiuni preventiv-educative în școli, centre de plasament și lângă unitățile școlare de pe raza întregului județ”, exlică comisarul șef dr. Grigore Stolojescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Tentația tinerilor de a intra în rândul delincvenților vine de obicei din lipsa unei supravegheri atente din partea părinților sau tutorilor, din cauza numărului mare de părinți care au ales să lucreze în străinătate, dar și din anturajul care de multe ori îi îndrumă pe tineri spre calea nelegiuirilor.