S-a redeschis Spitalul de la Bozovici

Centrul de Sănătate Multifuncţional Bozovici a fost inaugurat astăzi, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene. Structura nou creată funcţionează în subordinea Spitalului Județean de Urgență Reșița.

De astăzi, Spitalul Județean de Urgență din Reșița are un Staționar 4. Deși multă lume s-ar putea gândi că acesta își are sediul chiar în orașul de pe Bârzava, lucrurile nu stau chiar așa. Staționarul cu numărul 4 este amplasat chiar în Valea Almăjului, la Bozovici, acolo unde mii de locuitori au rămas fără spital în timpul guvernării Boc.

Problema este că, momentan, secția Spitalului din Reșița nu poate obține finanțare prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, întrucât anul e pe sfârșite, iar bugetul pe 2012, aproape consumat. Astfel că, fără să mai stea prea mult pe gânduri, locuitorii din zonă au luat decizia să contribuie financiar pentru susținerea secției. Fiecare familie din cele opt localități pe care le deservește spitalul va dona câte un leu, lunar, acestuia.

De asemenea, edilii-șefi ai comunelor s-au mobilizat şi s-au constituit într-un ONG, care poartă denumirea „Sănătate pentru Almăj”. Prin intermediul organizației nonguvernamentale, primăriile vor contribui cu suma de 1.500 de lei fiecare. În același sistem, și Consiliul Județean alocă lunar suma de 10.000 de lei.

Momentan, Centrul de Sănătate Multifuncţional Bozovici deține o singură secție, de interne, și are doi medici și două asistente.

Reporterii „Express de Banat” sunt la fața locului și revin cu amănunte și galerie foto!