Poliția informează de ce să NU votezi ilegal!

Cetățenii cărășeni sunt din nou avertizați de consecințele nerespectării legislației în vigoare pe durata campaniei electorale. „Tu decizi. Votează legal!” este titlul campaniei de informare demarată la nivel național, dar și local de către Ministerul Administrației și Internelor.

O nouă campanie electorală, o altă campanie de informare a cetățenilor. Inspectoratul de Poliție Județean începe astăzi o acțiune amplă prin care se încearcă din nou conștientizarea votanților privind sancțiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal și a mitei electorale.

Campania de prevenire, informare și conștientizare este datoria noastră pentru a aduce la cunoștință faptul că există acte normative, că cetățenii trebuie să voteze legal, iar dacă nu fac acest lucru, noi suntem aici să îi sancționăm”, explică comisarul șef dr. Grigore Stolojescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Desemnată voce unică pe inspectoratele județene din Caraș-Severin, Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, a explicat modalitatea în care se vor derula acțiunile din cadrul campaniei: „Campania s-a lansat ieri la nivel național și va dura până în 8 decembrie. În această perioadă, vom sta de vorbă cu cetățenii din întregul județ și le vom explica încă o dată legislația în vigoare în legătură cu votul ilegal”, precizează Ancuța Cărbunaru.

Scopul nostru va fi ca, prin distribuirea de pliante, să informăm cetățenii și să îi determinăm să conștientizeze că nerespectarea prevederilor legale va atrage consecințe. Vom distribui fluturași în mediul rural în  primul rând pentru că acolo informația ajunge mai greu din cauză că oamenii au alte preocupări”, adaugă insp. Alina Isac, ofiţer de prevenire.

Comments

  1. carcotarescu says:

    Poate-l informeaza si pe campionul votului multiplu din parlamentul Romaniei – pianistul Vali Rusu 🙂 sau parlamentarii sunt mai presus de lege si doar amarastenii neinformati care voteaza pe un kil de malai trebuie condamnati.