Măsuri pentru o promovabilitate mai mare!

Relativ mic, procentul de anul acesta al promovabilității la bac este cu peste 10 procente mai mare la nivelul județului și la fel și la nivel național. O explicație pentru acest rezultat vine din partea ministrului Ecaterina Andronescu.

Situația în urma examenului de bacalaureat pe acest an nu este foarte extraordinară dar este mult mai bună decât anul trecut. Asta, explică  Ecaterina Andronescu, se datorează simulărilor ce în unele județe s-au organizat câte două. Excepție nu face județul Caraș-Severin, unde Inspectoratul Școlar Județean a organizat două simulări pentru examen, simulări ce au cuprins tot tacâmul, de la camere de supravegheat la subiecte de aceeași dificultate ca la bacalaureat. „Are dreptate doamna ministru, am avut două simulări în județ și sunt sigur că au făcut diferența. Cu cât mai multe, cu atât elevii conștientizează mai bine că trebuie să învețe”, a precizat pentru Express de Banat Paul Șușoi, inspector școlar general al ISJ CS.

CITEȘTE ȘI: S-A DAT STARTUL LA SIMULĂRI!

Deși parte din procesul de conștientizare au fost și rezultatele dezastruoase din ultimii ani, se pare că elevii se simt mai pregătiți dacă au trecut o dată sau de două ori prin procesul de examinare, mai ales că mai scad și emoțiile. Tocmai de aceea, pentru mai bune rezultate finale pe județ, inspectorul școlar general are în plan organizarea unor serii de simulări. „Orice măsură de simulare este binevenită. De aceea, dorim la anul să desfășurăm trei sau chiar patru simulări, pe măsură ce elevii parcurg materia”, a mai adăugat inspectorul Paul Șușoi.

CITEȘTE ȘI: SUPRAVEGHERE VIDEO ȘI LA SIMULARE!

Astfel că, în aceste condiții și dacă ipoteza că simulările ajută la promovarea examenelor este un corectă, județul Caraș-Severin se va putea afla printre primele cinci de la început, și nu de la coadă ca procent de promovabilitate.

CITEȘTE ȘI: PRIMA SIMULARE LA BAC, PRIMII ELIMINAȚI


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/