UPDATE Întrecere de talente la Râul Alb!

Bazându-se pe experienţa ediţiilor anterioare, elevii cărăşeni participă zilele acestea la cea de-a cincea ediţie a Taberei de Matematică şi nu numai, desfăşurată la Centrul de Agrement Râul Alb.  

UPDATE ora 14:15

Pentru ca activităţile să fie şi mai interesante, elevii aflaţi în tabăra de la Râul Alb au fost vizitaţi de poliţiştii cărăşeni. Aceştia au dezbătut împreună actele de violenţă manifestate de tineri şi împotriva tinerilor, le-au explicat cum să aplaneze eventualele conflicte prin comunicare, fiind, de asemenea, familiarizaţi şi cu unele prevederi ale Codului Penal, referitoare la vârsta răspunderii penale, individualizarea pedepselor şi infracţiunile contra persoanei.

Poliţiştii au ales să vină în faţa elevilor şi cu materiale video ce înfăţişează situaţii reale de acte de violenţă manifestate între elevi, pentru ca impactul emoţional în rândul tinerilor spectatori să fie cel scontat: sensibilizarea şi empatizarea cu victimele agresiunilor, adolescenţi ca şi ei”, a declarat agent principal Ancuţa Cărbunaru.

tabara raul alb  tabara raulalb

La final nu au fost uitate recomandările privind utilizarea corectă a internetului, care este prima opţiune de petrecere a timpului liber, iar fiecare dintre tineri a fost îndrumat ca, în situaţia în care, în spaţiul virtual se simt stânjeniţi sau deranjaţi de materiale cu un conţinut nepotrivit sau vulgar, să raporteze sub protecţia anonimatului, pe  hotline-ul destinat raportării abuzurilor întâlnite pe internet (www.safernet.ro).

UPDATE 9 iulie 2013, ora 10:15

Pe lângă cele trei ore de matematică de dimineaţa, susţinute de profesori cu experienţă în pregătirea olimpiadelor şi concursurilor şcolare, atelierele de după-amiază sunt sarea şi piperul acestei tabere, potrivit organizatorilor. Atelierul de dans, care se desfăşoară de sâmbătă şi este susţinut de Nicole, Adina, Tudor şi Silviu, începe să-şi arate roadele, iar atelierul video şi cel foto au trezit până acum pasiune pentru aceste domenii. Copiii au avut parte ieri seară de o drumeţie în care un specialist al arborilor, silvicultor de meserie, i-a învăţat cum să îi recunoască şi care este diferenţa dintre aceştia. În ceea ce priveşte concursul de fotografie şi cel documentar, acestea sunt în plină desfăşurare, lucrându-se de zor la revista taberei. Printre invitaţi, vor fi prezenţi astăzi şi cei de la Poliţia Rutieră.

UPDATE 8 iulie 2013, ora 15:00

Profesorii organizatori Mihaela Puşcaşu şi Ovidiu Bădescu le-au pregătit anul acesta elevilor de gimnaziu un program variat şi distracţie cât cuprinde, în Tabăra de Matematică şi nu numai, ce are loc zilele acestea la Centrul de Agrement Râul Alb, din Caraş-Severin. Pe lângă cei primii 10 elevi clasaţi la olimpiada judeţeană de matematică 2012-2013, în tabără participă, în limita locurilor disponibile, şi alţi elevi foarte buni şi mai puţin buni la matematică. Pe lângă nelipsitele cursuri de matematică, desfăşurate la nivel înalt, participanţii au parte şi de activităţi de autodezvoltare. Cu toţii îşi întrec talentele în cadrul atelierelor de dans, de magie, de tir cu arcul, foto-video, cursuri de şah, precum şi alte surprize. Bineînţeles că nu lipsesc nici concursurile de inteligenţă, cele de memorie sau cele sportive.

ovidiu badescu

,,Domnii profesori au dreptul să înscrie şi alţi elevi buni şi foarte buni, chiar dacă nu excelează la matematică. Noi dorim să oferim elevilor şi o dezvoltare comportamentală, ateliere de după-amiază, multiple activităţi de autocunoaştere, jocuri de tabără şi, odată cu acestea, clipe de care fiecare elev îşi va aminti cu mult drag. Sunt sigur că focul de tabără din ultima seară va încununa zilele petrecute la Râul Alb”, explică profesorul Ovidiu Bădescu, unul dintre coordonatori (foto dreapta).

Drumeţiile, şi ele în programul elevilor

Distracţia elevilor nu constă doar în jocurile organizate de coordonatori. Pe lângă acestea, tinerii fac şi drumeţii şi participă la acţiuni de ecologizare. Elevii care doresc să cunoască mai multe informaţii despre Caraş-Severin au prilejul de a viziona şi comenta documentări despre judeţul nostru, proiecţii care îi vor face pe elevi să iubească mult mai mult locurile pitoreşti în care trăiesc.

Tabăra de Matematică şi nu numai este organizată de Asociaţia Neutrino din Reşiţa, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin. Primăria şi Consiliul Local Reşiţa contribuie financiar la desfăşurarea în foarte bune condiţii a taberei, plătind şi o parte din costul acesteia pentru elevii clasaţi între primii cinci la olimpiada judeţeană.