Angajații UCMR intră în șomaj!

Memorandumul referitor la naționalizarea uzinei reșițene se află pe masa guvernanților, însă, până ca aceștia să îl aprobe, angajații se afundă tot mai tare în datorii și în probleme.

Decizia luată în aceste zile de conducerea societății, de a trimite oamenii acasă începând cu data de 15 iulie, ridică din nou semne de întrebare asupra viitorului uzinei. Asta în contextul în care în urmă cu doar câteva săptămâni se vehicula faptul că datoriile UCMR către stat se vor converti în acțiuni. Potrivit unor surse neconfirmate oficial, documentul s-ar afla pe masa premierului României, însă plecarea acestuia peste granițele țării ar duce la o oarecare întârziere în ce privește abordarea subiectului în cadrul ședinței de Guvern.

Deocamdată, cei care conduc uzina spun că nu se știe cu exactitate numărul persoanelor care vor pleca în șomaj tehnic, însă va fi vizată cea mai mare parte a personalului, pentru următoarele două luni.

„Este o decizie generată de faptul că uzina nu are comenzi. Măsura este necesară pentru reducerea cheltuielilor cu personalul și pentru a încerca să extindem cât mai mult perioada de supraviețuire, până la încheierea unor noi contracte”, a declarat Cosmin Ursoniu, directorul UCMR, pentru Express de Banat.

Ultimele comenzi pe care uzina le-a avut au fost de la Hidroelectrica, ceea ce va păstra la lucru doar o mică parte din personal.

În prezent, Uzina Constructoare de Mașini Reșița are 1590 de angajați.

CITEȘTE ȘI: “Și Hirdoelectrica, și UCMR ies din insolvență!”

Renaționalizăm UCMR! Elvețienii pierd puterea

Comments

 1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

  Cu adevarat o situatie ingrijoratoare!Dar ce spune intreaga situatie despre declaratiile demagogice facute de catre Sorin Frunzaverde in urma cu circa doua Saptamani?Nu ar fi timpul ca si el sa fie pus in “penzie”?

 2. Marian Eftimie says:

  Ce vrei sa ne spui ca trebuie sa stam linistiti. Eu sunt in concediu si m-a sunat seful meu sa imi spuna sa stau in continuare bine mersi pana se termina concediul, pe urma in 75% pana in octombrie si de acolo nu se mai stie nimic. Ce ne tor indruga Usoniu si tu ii tii apararea.

 3. Bucurel says:

  Datorii si lipsa contracte are de mult, le-a mai refuzat si pe cele la care a fost invitat sa participe. Saptamana trecuta a trimis trei carcase inapoi la beneficiar ca nu le mai face. Pe noi ne trimite acasa ca nu are contracte, Cine dreku sa il mai inteleaga ca si sindicatu asta tace, muncitorii tac sunt toti paralizati. Vedem din octombrie ce ne mai ramane ca acum suntem tari ca luam bani si stam, fara bonuri fara fortificari fara sperante fara nimic.

 4. sexe says:

  Bai esti dusa rau cu capu. Pai vineri in oras se discuta de somajul de la UCMR, tu nu ai auzit ca si muncitorii, ca astia asa au zis cand i-am intrebat, ca nu e vorba de ei ci de cei de la CSR. Cananai canci ca ieri le-a spus sefu ca pleaca toti acasa pana in octombrie, pe urma concediu fara plata si tot asa pana Borza primeste lista cu cei 8000 de angajati care mai ramas la UCMR. Pe urma sa veda daca cei 800 se aliaza cu Hidroelectrica sau mai pleaca vreo doi trei ca sa fie profitabili cand primesc cate o bobina la reparat. hai ca ne auzim dupa restructurare.

 5. sexe says:

  Radivoj tu crezi ca Jivomir si nevasta lui cea iubita au facut curs de ingrijitor batrani degeaba. Ce zici tu se duc in Austria sau in Germania ? Unde e curul mai gras si bani mai doldora ? De ce le-a facut muncitorilor recalificari de ingrijitori si paznici si le-a mai dat si 700 lei de participant? S-o fi vorbit cu Borza sa nu-i lase pe drumuri? poate pazesc Parcul industrial la Stepanescu ori sediile PSD.

 6. Gigi de la Scularie says:

  De ce ne prosteste? Zicea ca vom avea de lucru. Ceau pazit tot timpul asta si de ce nu e con tracte? Hidroelectrica e binemersi, de ce nu ne da de lucru? SI Frunzaverde cea vazut dea zis ca se rezolva?

 7. Obi Uan Chenobi says:

  Blonda mica si zgobie,nu-ti ridica semne de intrebare urmatorul citat? “Și Hidroelectrica, și UCMR ies din insolvență. Este o soluție și legitimă, și tehnic valoroasă, pentru că UCMR a construit toate aceste amenajări hidroenergetice din România. E clar că este nevoie de expertiza UCMR în exploatarea acestor capacități. Categoric, va salva pe termen lung locurile de muncă ale oamenilor, pentru că vor avea loc și comenzi. Ei vor face ceea ce fac și acum. Fără să fie datori, se vor ocupa de întreținerea acestui sistem energetic național”. Si daca nu, uite mai unul: “Hidroelectrica a încheiat primul semestru cu un profit de 481 milioane lei (109,5 milioane euro), de la pierderi de 202 milioane lei în perioada corespunzãtoare a anului trecut, câştigul fiind mai mare cu 47 milioane de lei faţă de nivelul bugetat pentru întregul an. “. Ce intelegem noi de aici, copii? Ca e o frectie asta cu grija fata de muncitori si de comenzi. Hidroelectrica functioneaza si fara sa schimbi un surub, iar daca sare unul, sa sara dupa alegeri, sa se planga si altii de greaua mostenire. Nu-s comenzi ca e conducerea vizionara si se pricepe mai mult de-o gramada. Unde pui ca a scazut si pretul al fier vechi. Cred ca asta e explicatia pentru trimiterea in somaj. La preturile de piata ale fierului vechi, e greu de tinut salariatii cu leafa intreaga. Pupat-il pe Ursoni pe chelie, ca va poarta noroc! Si credeti-l pe Frunzaverde in tot ce spune, ca ajungeti departe.

 8. Nelu Popescu says:

  Hai scitir! V-ati trezit bah din delir? Acu vro luna cadea-ti pe spate si ziceati ca RENAȚIONALIZĂM UCMR. ELVEȚIENII PIERD PUTEREA! Se pare ca vin ai nostri, pleaca ai nostri. Numai Frunzaverdde cu aburerile lui nu pleaca. si mai schimba-ti fotografia, ca zice lumea ca doar aia doi mai sint angajati la UCMR. Pune-ti o fotografie cu Stepanescu care le explica la muncitori ca o sa fie bine. Le da el de lucru la tisnitoarele pe care le are in plan, care e tot niste agregate hidro.