„Și Hidroelectrica, și UCMR ies din insolvență!”

explo 1000x200

Vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a făcut public faptul că, în cel mult o săptămână, datoriile Uzinei Constructoare de Mașini din Reșița se vor transforma în acțiuni ale statului român.

Potrivit liderului de la Palatul Administrativ, astfel de discuții se poartă încă de la momentul reactivării datoriilor istorice ale uzinei reșițene, respectiv din toamna anului 2009. În cele din urmă, s-a ajuns la o soluție agreată de reprezentanții ministerelor responsabile. Mai exact, Ministerul Energiei va înainta memorandumul în cadrul ședinței de Guvern din această săptămână.  

„S-ar putea să intre în ședința de Guvern de săptămâna aceasta un memorandum prin care se transformă datoriile UCMR în acțiuni ale statului român, ale Ministerului de Finanțe, practic. Cu alte cuvinte, datoria istorică se convertește în acțiuni ale statului, devenind astfel principalul acționar, într-un holding, din câte știu, cu Hidroelectrica Serv, dar păstrându-și identitatea de UCMR. Această discuție are loc de la momentul reactivării datoriilor istorice. Și Hidroelectrica, și UCMR ies din insolvență. Este o soluție și legitimă, și tehnic valoroasă, pentru că UCMR a construit toate aceste amenajări hidroenergetice din România. E clar că este nevoie de expertiza UCMR în exploatarea acestor capacități. Categoric, va salva pe termen lung locurile de muncă ale oamenilor, pentru că vor avea loc și comenzi. Ei vor face ceea ce fac și acum. Fără să fie datori, se vor ocupa de întreținerea acestui sistem energetic național”, a declarat Sorin Frunzăverde în urmă cu doar câteva momente.

CITEȘTE ȘI: Cum au activat Chebuțiu și Preda datoriile istorice ale UCMR

Comments

 1. sexe says:

  Bravo Oana
  Ce bine ca iti amintesti ca prin 2009 un penabil Chebutiu trambita sa se transforme datoriile in actiuni. Hai pa ti-ai spalat o parte din pacate.

 2. Marian Eftimie says:

  Ce prostie, daca un privat INET are 90% din actiuni cum devine primcipalul actionar statul. Nu el a vandut actiunile la INET ce acum le ia inapoi?

 3. Edy says:

  Ce misco i e. o sa am si eu salariu ca la hydroelectrica de 40 milioane. Mamaaaa primesc prima pentru mileul de pasti, oauuuu bani de muraturi si cadou pentru porcu de craciun. Ceo s le lai rad in nas lu ai de la primarie, sa vezi acu salaru de bugetar.

 4. ALEXANDRU NEMOIANU says:

  Deci: Un asa zis “liberal”,theoretic promotor al pietii libere,incearca sa salveze interese populiste prin socializare.Aceasta masura se va dovedi falimentara pentru intreprindere,povara la bugetul de stat si o noua dovada a faptului ca Sorin Frunzaverde este strict promotorul”frunzavrdismului”.