Social-democratele donează şi salvează

Organizaţia Judeţeană a Femeilor Social-Democrate Caraş-Severin a marcat Ziua Mondială a donatorilor de sânge printr-un simpozion organizat la Oraviţa şi mai multe acţiuni desfăşurate la Anina şi Slatina Nera.

Parlamentari, edili, oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin, medici şi donatori, cu toţii şi-au dat întâlnire la Hotelul Caraş din Oraviţa pentru a celebra Ziua mondială a donatorilor de sânge. OFSD Caraş-Severin a organizat cu acest prilej simpozionul „Sunt mândru că sunt donator”, eveniment care a făcut parte din ampla campanie desfăşurată de femeile pesediste „Un strop de sânge pentru un copil”, campanie născută datorită Lilianei Gherle.

Unul din obiectivele întâlnirii la care au fost prezenţi, printre alţii, Tudoriţa Nicula, senatorul Aurel Duruţ sau primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, a fost cooptarea mai multor organizaţii de femei în campanii de donare de sânge, lipsa de sânge fiind o problemă acută în aproape toate judeţele ţării, dar şi sărbătorirea celor care donează sânge în mod voluntar. Ziua mondială a donatorilor de sânge sărbătorită astfel la Oraviţa s-a dorit a sensibiliza opinia publică despre necesitatea donării regulate de sânge pentru evitarea lipsei lui în spitale.

Potrivit datelor prezentate în timpul simpozionului, în România există un număr mic de donatori raportat la cei din celelalte ţări ale Uniunii Europene. Numai 1,7 la sută dintre români donează sânge, sub jumătate din cât ar fi necesar. În ultima vreme, datorită mediatizării şi promovării unor astfel de campanii s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului celor care donează un strop de sânge pentru a salva o viaţă.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157634194729490&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`