Elevii știu să intervină în caz de urgență!

Elevii cărășeni, dar și colegii lor din județele Timiș și Arad au demonstrat, în cadrul unui concurs, că știu să se descurce în cazul unor situații de urgență ce necesită acordarea primului ajutor.

Etapa interjudețeană a concursului de prim ajutor „Cu viața mea apăr viața” s-a desfășurat în Reșița, la Liceul Teoretic „Traian Vuia”. Astfel, echipaje de gimnaziu și de liceu au trecut prin cele trei probe din concurs, două practice și o probă teoretică, ce le-au pus la încercare cunoștințele acumulate pentru acest concurs.

Astăzi se desfășoară etapa interjudețeană a concursului cu teme de protecție civilă: „Cu viața mea apăr viața”. Astăzi, la concurs participă șase echipaje, din trei județe, structurate pe două categorii de vârstă: gimnaziu și liceu. Aceste echipaje sunt cele care au câștigat la nivel de județ etapa județeană. Pe lângă județul Caraș-Severin sunt reprezentanți din Timiș și Arad. Câștigătorii de la această etapă vor concura la nivel national, undeva în luna septembrie”, a precizat lt. Adriana Marghescu, din partea ISU „Semenic”.

Înainte să înceapă probele practice, concurenții se simțeau pregătiți să facă față provocărilor, în special că aveau în spate zile întregi de pregătire. „Reprezentăm Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget și am venit pentru a salva vieți, să spunem, pentru a fi pregătiți în situații de urgență. Aici vom face același lucru ca la etapa județeană, doar că puțin mai dificil, întrebări la partea teoretică mai grele și așa mai departe. Noi avem speranțe că vom câștiga, acum depinde cât sunt de pregătite celelalte echipaje”, a explicat un concurrent înainte de competiție.

Cei care au reprezentant județul Caraș-Severin la seniori, elevii de la  Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, au plecat cu forțe proaspete și optimism în concurs. „Sunt coordonatorul echipajului din Moldova Nouă și împreună am obținut locul I pe județ. Am trecut de proba teoretică, unde sperăm că am făcut un punctaj bun, și așteptăm următoarele probe. Cred că ne vom descurca bine, pentru că ne-am pregătit foarte mult pentru aceste probe. Important este să ne distrăm și vedem ce va ieși”, a povestit eleva de liceu.