Elevii de la „Traian Vuia” s-au întors după experiența din Germania

Un număr de 17 elevi ai Liceului Teoretic „Traian Vuia” au avut ocazia să își aprofundeze cunoștințele în mânuirea calculatorului și să se familiarizeze cu alte culturi europene în cadrul proiectului european „Leonardo da Vinci”.

Un curs de informatică ce s-a derulat în Germania le-a oferit șansa școlarilor cărășeni să obțină un certificat de competență după absolvirea cursului și să viziteze capitala și alte câteva orașe din țara respectivă. Astfel, reîntorși în țară, elevii și-au primit certificatele care îi vor ajuta când vor aplica pentru un job atât în țară, cât și în alte țări europene.

elevi „traian vuia”

Experiența acumulată în Germania a fost foarte apreciată de către elevii participant, care s-au bucurat atât de aprofundarea cunoștințelor, cât și de vizitarea unor locații noi. „Excursia aceasta a fost o experiență plăcută din punctul de vedere al informaticii, am învățat lucruri noi, de care nu ne-am fi putut bucura aici, am lucrat pe aparatură mai performantă, am cunoscut alți oameni din diferite colțuri ale Europei. Am reușit și să vizităm foarte multe locuri. Eu cred că mă va ajuta experiența pe viitor, pentru că avem certificatul de absolvire și am luat parte înainte și la un curs de engleză de 20 de ore”, povestește unul dintre participanți.

Întreaga excursie a fost apreciată de către toți elevii, chiar și aceia care nu au de gând să urmeze o carieră în informatică. „Am avut parte de o experiență frumoasă, am primit și certificate care sigur vor da greutate CV-ului meu și, în plus de asta, am discutat despre un sistem de operare foarte complex. Oamenii în schimb nu mi-au plăcut, sunt destul de reci, diferiți de noi”, explică o elevă.  „Cel mai mult mi-a plăcut să vizitez acele locuri, în rest am învățat despre informatică și am văzut lucruri noi, pe care poate nu voi mai avea ocazia să le văd. Nu aș vrea să continui pe același domeniu, însă cu cât înveți mai multe lucruri cu atât te ajută mai mult pe viitor, nu știi niciodată de unde sare iepurele”, adaugă alt elev.

Proiectele «Leonardo Da Vinci» oferă oportunitatea formării profesionale a elevilor noștri în cadrul Uniunii Europene. Copiii acestui liceu au desfășurat stagii de practică atât în domeniul informaticii, cât și în domeniul sportive, ținând cont de profilul acestui liceu. Este un liceu cu tradiție în domeniul accesării proiectelor «Leonardo da Vinci» și este una dintre multele noastre școli care accesează astfel de aplicații. Acest tip de proiect este accesibil în special elevilor de la liceele tehnologice, dar și de la cele teoretice care au o specializare practică”, a declarat inspectorul școlar Aurora Korka.

aurora korka