Poliţiştii le dau sfaturi elevilor pentru vacanţa de vară

Ofiţerul din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii desfăşoară, săptămâna aceasta, mai multe întâlniri cu elevii din şcolile reşiţene. La fiecare acţiune sunt abordate o serie de teme referitoare la vacanţa de vară.

Unităţile de învăţământ din Reşiţa, precum şi cele de pe raza judeţului Caraş-Severin găzduiesc zilele acestea mai multe acţiuni în care elevii sunt informaţi de prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor în perioada vacanţei de vară. La activităţile informativ – preventive participă elevi ai claselor I-IV şi V-VII, precum şi cadre didactice. Copiii au prilejul de a învăţa cum să prevină actele de violenţă în rândul tinerilor, în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, precum şi în locurile publice de petrecere a timpului liber, cum să diminueze riscul de victimizare a tinerilor în ceea ce priveşte săvârşirea unor furturi sau tâlhării sau cum să utilizeze internetul în siguranţă (ca opţiune de petrecere a timpului liber), astfel încât, în urma activităților din spaţiul virtual, tinerii să nu fie puşi în situaţii de şantaj, înșelăciune, pornografie infantilă etc.

 

Elevii au fost informaţi şi despre prevenirea dispariţiilor de copii şi popularizarea numărului european pentru dispariţii 11 60 00, dar şi despre recomandările generale pentru petrecerea vacanţei de vară în siguranţă”, explică agent principal Ancuţa Cărbunaru, din cadrul IPJ Caraş-Severin.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

La finalul fiecărei întâlniri, participanţii primesc pliante din partea organizatorilor, care cuprind o serie de recomandări preventive cu privire la fiecare temă abordată şi pentru popularizarea numărului unic al apelurilor de urgenţă – 112.

 

 

tmc 640