Simpozionul „Iubirea creştină”, la a treia ediţie!

Sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut a găzduit cea de-a treia ediție a Simpozionului cu tema Iubirea creștină. Peste 80 de elevi ai Colegiului Național „Traian Lalescu” au luat parte la activitățile spirituale planificate pentru cele trei zile.

Prima întâlnire importantă pentru tineri a avut loc vineri seară la Episcopia Caransebeșului, unde liceenii s-au oprit doar pentru a-l saluta pe ierarh, Părintele Lucian, Episcopul Caransebeșului. Ziua de sâmbătă a găzduit activități practice similare celor la care tinerii au luat parte în vară la Centrul Giovanni Paolo II din Loreto. Ultima zi a simpozionului a fost dedicată sufletului. Elevii au participat dis-de-dimineaţă la Sfânta Liturghie.

DSC_1296

Pe parcursul celor trei zile de simpozion, tinerii au participat la o serie de discuţii, rugăciuni şi jocuri. De asemenea, a fost planificată și o video-conferinţă oficiată de preotul româno-catolic Giorgio Paolini, prin care tinerii au avut ocazia de a vorbi direct cu prietenii lor italieni din parohia Borgo Santa Maria.

 La întâlnirea din acest sfârșit de săptămână au fost invitați și elevi din școli partenere, cum ar fi Colegiul Economic al Banatului Montan și Liceul „General Dragalina” din Oravița. ,,Pentru că ne dorim ca întâlnirile noastre să nu rămână doar la nivel de liceu și să fie acțiunile bisericii și ale întregii comunități, au fost invitați și elevi din școli partenere, cum ar fi Colegiul Economic al Banatului Montan și Liceul «General Dragalina» Oravița. Simpozionul «Iubirea creştină» nu este pentru elevi doar o oportunitate de a se întâlni, ci este o şansă de a continua să păşească împreună pe drumul unităţii, împărtăşind astfel spiritul de iubire şi înfrăţire specific ecumenismului”, a declarat profesor Nicolae Chiosa, coordonatorul proiectului.

DSC_1473 DSC_1472

tmc 640