Apartamente și bani pentru locatarii evacuaţi din blocul explodat

explo 1000x200

Consilierii municipali au fost convocați astăzi, în regim de urgență, pentru a decide soarta locatarilor evacuați din blocul de pe Bulevardul Republicii. Disperarea oamenilor este contracarată de măsurile pe care administrația le-a adoptat.

Persoanele care locuiesc acum prin internate, pe la prieteni sau cunoștințe vor primi apartamente de la Primăria Reșița. Asta, după ce aleșii locali au adoptat astăzi lista nominală a celor care au fost afectați de explozie. Astfel că membrii comisiei de analiză au finalizat dosarele pentru apartamentele din bloc și au stabilit punctajul, calculat pe baza unor criterii stabilite de un act normativ mai vechi.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636076318694″]

„Le punem familiilor la dispoziție două case, plus un apartament și o garsonieră din Reșița. Aceste spații locative le-au pus la dispoziția Consiliului Local oameni cu suflet din oraș. În plus, restul apartamentelor necesare pentru persoanele evacuate vor fi închiriate de pe piața liberă. Astăzi și mâine se lucrează la întocmirea actelor necesare, vor avea loc întâlniri cu oamenii, astfel încât până la finele săptămânii oamenii să se poată muta”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, în urma ședinței de Consiliu Local care a avut loc astăzi. Într-o primă etapă, oamenii vor sta pentru șase luni în spațiile locative repartizate, însă, probabil că perioada se va prelungi la un an.

În plus față de acordarea unei locuințe, fiecare familie primește din fondul de rezervă al municipalității suma de 1.500 de lei, care a fost stabilită de aceiași membri ai comisiei de analiză, întocmită în cadrul legislativului local.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636077313345″]

Fonduri de la Ministerul Dezvoltării
În paralel cu măsurile adoptate la nivel local, și la nivel central s-au purtat discuții cu mai marii Guvernului. Am purtat discuții cu vicepremierul Liviu Dragnea, iar mâine vom trimite la Ministerul Dezvoltării toate documentele solicitate, atât pentru blocul de pe Aleea Gugu, cât și pentru cel de pe Aleea Vlădeasa, cu rezerva că suma pentru imobilul de pe Bulevardul Republicii nu se cunoaște la momentul actual, întrucât expertiza nu este finalizată. Până pe data de 16 octombrie se va cunoaște și suma de bani de care este nevoie”, a explicat primarul.

 
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636077432913″]

banner 970 x 250