Medicii cărăşeni paralizează sistem sanitar!

Angajaţii sistemului sanitar din ţară sunt în grevă japoneză timp de trei zile. Protestul vizează creşterea salariilor şi condiţii mai bune de muncă în unităţi.

Cadrele medicale sunt hotărâte să paralizeze întregul sistem sanitar dacă nu vor primi din partea statului ceea ce îşi doresc. De altfel, au intrat din nou în grevă japoneză, iar în această situaţie se află şi angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Începând de la ora 8.00, toţi medicii şi asistentele spitalului cărăşean au luat act de această grevă. Printre cerinţele salariaţilor se numără: alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, asigurarea finanţării integrale pentru trimestrul 4 al anului în curs conform finanţării măcar a lunilor anterioare şi asigurarea integrală a drepturilor salariale, menţinerea sistemului public actual al spitalului pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, creşterea veniturilor salariale pentru toate veniturile pe 2014, aplicarea principiilor Legii 284 adoptată în 2010, dar şi negocierea şi semnarea CCM-ului la nivelul sectorului de sănătate”, a explicat dr. Dumitru Secăşan, directorul spitalului reşiţean.

De astăzi și până miercuri, 16 octombrie, medicii cărăşeni vor purta banderole tricolore în jurul braţului, în semn de protest, fără a-și opri însă activitatea. Următorul pas în obţinerea revendicărilor va fi făcut pe 2 noiembrie, în capitală, când este programat un miting la care vor participa reprezentanți ai personalului medical, dar și auxiliar din toată ţară.

banner 1000 x 100 hd