Primăria Reșița s-a ales cu tone de gunoi de la firma lui Sorin Simescu, gunoi lăsat în Dealul Lupacului din cauza primarilor care întârzie să achite facturile!
Primarul Reșiței, Nelu Popa, și city-managerul orașului, Vasile Paul, au acuzat societatea care a închiriat platforma pentru depozitarea gunoiului din județul Caraș-Severin că nu și-a respectat obligațiile contractuale. Societatea Green Ecobauer e acum în insolvență și are un administrator special. Fostul ei administrator, Sorin Simescu, s-a spălat deja pe mâini, dar pentru că numele său e asociat de către reprezentanții Primăriei Reșița cu actualele probleme, se vede nevoit să prezinte explicații.
„Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt simple. Firma este în faliment tocmai din cauza faptului că nu și-a încasat banii. Noi ne judecăm cu cel puțin 40 de primării din județ. De la acestea trebuie să încasăm peste 150.000 lei – suficient să cărăm acel gunoi de acolo. Eu nu mai am nicio calitate în firmă. Aceasta este condusă de un administrator judiciar. Gunoiul adunat acolo este produs de Reșița într-o lună, nu într-un an cum spune city managerul orașului. Dacă ai bani nu este complicat să-l elimini nici într-o lună. Chiar nu am ce să le spun pentru că noi ne judecăm de ani de zile cu tot felul de UAT-uri. 6.000 mc de gunoi înseamnă cam 2.500 de tone, cât produce Reșița într-o lună, nu într-un an! Domnul Paul Vasile ar trebui să știe cât înseamnă 6.000 mc. La fel și cantitatea de gunoi într-un an adunată din oraș. Într-un an se adună 50.000 de tone de gunoi, nu 2.500”, a precizat Simescu.
Omul de afaceri se plânge că nu i-au fost achitate serviciile prestate, motiv pentru care firma a intrat în faliment. Mai mult decât atât, Garda de Mediu a lovit și ea. Un miliard amendă! „Ce să mai fac, ăsta a fost capacul pe oală. Amenda a fost pe bună dreptate, nu poți ține gunoiul ani de zile pe platformă. Noi o să ne îndeplinim obligațiile, o să asigurăm transportul gunoiului, doar să câștigăm procesele. Sunt convins că le vom câștiga. În mod normal, conform legii, UAT-urile care nu și-au plătit serviciile către noi sunt încă proprietarii gunoiului. Așa că Primăria ar trebui să se îndrepte spre ei, să facă bine să plătească, așa ne-ar ajuta și pe noi. De exemplu, Oravița are să ne dea aproximativ 80.000 lei. Mai bine ne-am ajuta unii pe alții să recuperăm acei bani și să curățăm zona. Într-adevăr au și ei dreptate … o să ne îndeplinim obligațiile când vom avea resurse financiare. Domnul Popa dacă intră în tribunal va vedea că avem 38 de procese cu 38 de primării, care ne datorează sume mari de bani. Sunt documente care demonstrează asta. Iar faptul că fumegă de ani de azi de zile, că se dă foc intenționat deșeului.. este aberant. Am avut pompieri acolo două săptămâni, zi și noapte, tot n-au putut să-l stingă. Este fenomenul natural de autoaprindere: gazul metan arde până se termină!”, a mai spus Sorin Simescu.
Omul de afaceri e de acord cu primarul Popa, admite că este obligația societății să curețe zona, dar afirmațiile lui Paul Vasile sunt catalogate drept hazardate. Îl îndeamnă pe acesta să se adreseze organelor competente dacă are certitudinea că incendiază intenționat haldina pentru a scăpa de gunoi. După cum spun însă cei implicați în această poveste cu miros urât, curățenie vor face până la urmă judecătorii și, eventual, procurorii!