Mii de tone de gunoi în curtea Primăriei Reșița. Sute de mii de euro pentru curățenie! „Nu vor plăti reșițenii!”

Cu banii deja dați pentru a fi transportat din Reșița, gunoiul lăsat la haldina din Drumul Lupacului mocnește și nu se mută singur!

Instanța de judecată a luat act de încetarea contractului de închiriere a terenului din Drumul Lupacului dintre Primăria Reșița și S.C. Green Ecobauer SRL și a dispus ca societatea să curețe terenul și să-l predea, în starea inițială, Primăriei Reșița. Doar scriptic, pentru că faptic… munți de gunoaie zac încă pe teren.

Societatea nu a respectat clauzele prevăzute în contractul de închiriere, astfel că s-a ajuns la o situație de urgență.

„Azi preluăm vechea haldină de gunoi, platforma pe care una dintre firmele care le-a avut în chirie de la Primăria Reșita a lăsat-o în această stare. Grămada mare de deșeuri a fost măsurată de topografi autorizați: are circa 6.450 mc, cantitate care depășește gunoiul reșițenilor adunat într-un an de zile. Asta înseamnă miliarde de lei pentru transport și miliarde de lei taxă de depozitare la Oradea, dacă vor accepta acest gunoi, sub forma în care se află”, declară city-managerul orașului, Vasile Paul. Încă mocnind, autoritățile au fost întrebate cine dă foc gunoiului. „S-a dat foc intenționat pentru a ascunde sau a reduce cantitatea de gunoi! Alte explicații, cum că ar fi luat foc de la nu știu ce factori naturali, sunt povești de adormit copii… scuze!”, ne răspunde Vasile Paul.

Primarul Reșiței, Nelu Popa, prezent și el la preluarea zonei, spune că nu va lăsa lucrurile așa și că va lua măsuri în instanță împotriva administratorului Simescu, pentru ca cetățenii să nu plătească indolența altora. „Reșițenii trebuie să știe câteva lucruri foarte clare și simple. La două săptămâni după ce am luat mandatul în 2016, indiferent de eforturi, n-am avut altă soluție decât să cărăm gunoiul la Oradea. De 3 ani orașul cară 1.500, 1.700 de tone de gunoi la Oradea. Acest amplasament este proprietatea Reșiței. Am câștigat procesul cu S.C. Green Ecobauer SRL, care între timp, a intrat în faliment. Mă voi îndrepta cu siguranță împotriva administratorilor și acționarilor acelei firmei. Pentru acest gunoi adus de la Oravița, Moldova Nouă, Anina, Bocșa și din tot județul firma a luat bani pentru transportul la un alt deponeu. În loc să-l transporte mai departe, firma a băgat banii în buzunar, iar gunoiul a rămas aici! Acum ne costă aproximativ 300.000 de euro să-l transportăm de aici. Reșițenii nu vor plăti acești bani, se vor îndrepta împotriva celui care a făcut posibil să se ajungă aici, cum ar fi împotriva lui  Sorin Simescu. Cu resurse financiare se poate curăța zona în două, 3 luni. Atunci când iei bani de la un om pentru un serviciu și nu-l faci, nu înseamnă că ai intrat în faliment din prostie, înseamnă că ai premeditat acest lucru! Instanța va decide”.