Cazuri grele, complexe, când viața pacienților atârnă de un fir de ață, ajung să fie tratate în Spitalul Județean de Urgență Reșița cu succes. Ba mai mult, din imposibil medicii reșițeni au făcut să fie posibil!
În urmă cu câteva luni, doctorii de gardă ai Spitalului Județean de Urgență Reșița au făcut față cu brio unor cazuri extreme. În ciuda faptului că sunt și cârcotași care spun că în spitalul din Reșița nu sunt medici buni sau că n-au cu ce practica, fapte și inițiative bune există în rândul doctorilor și nu numai. Cu toate acestea, în continuare sunt pacienți care aleg să meargă la spital în Timișoara.
Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu, vine și dezvăluie, într-un interviu acordat echipei expressdebanat.ro, eforturile care se fac în Reșița pentru a salva viețile oamenilor. Deși nu contestă nimeni că mai sunt și minusuri, lucrurile merg spre bine.
Un caz cutremurător, când pe un copil a căzut o poartă de fotbal în timpul jocului, este detaliat de Waldemar Murgu: „Nu știu dacă s-a mai întâlnit vreodată în Reșița un astfel de caz. M-am și îngrozit cum arătau doctorii care se ocupau de băiat; halatele erau pline de sânge de sus până jos… nu vreau să intru în detalii. Efectiv s-a spart ficatul copilului… era zdrobit, făcut praf! Medicul de gardă, dr. Adrian Cîra, l-a chemat pe domnul doctor Soran, șeful Secției de Chirurgie, astfel că împreună au pus pe picioare acel copil. După ce au reușit să salveze viața băiatului, acum este bine, în afara oricărui pericol”.
Managerul amintește de un alt caz extrem, atunci când, în urma unei explozii din Reșița, un pacient a ajuns la Urgențe cu arsuri grave. În ciuda tuturor eforturilor, nu s-a putut găsi un pat disponibil pentru arși, fiind o problemă la nivel național. Deși pacientului ars nu îi dădea nimeni nicio șansă, chirurgii spitalului reșițean, împreună cu medicii Secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI), au format o echipă complexă și l-au ținut la Reșița. „Nefiind un spital de arși, fără saloane speciale, unde igiena este vitală… nu vă imaginați cum au lucrat acei oameni, ce stres au avut, eforturile lor depuse! Au reușit să facă o minune. După 5 zile, când am primit un loc pentru pacienți arși, omul n-a mai vrut să plece pentru că era bine. L-au externat, a plecat acasă pe picioarele lui și acum este bine”.
„În spitalul de la Reșița s-au făcut și lucruri mari. Din păcate, doar lucrurile rele văd că se propagă. Lumea trebuie să înțeleagă: se fac lucruri extraordinare și la Spitalul Județean din Reșița!”, a subliniat Waldemar Murgu.