Coronavirus: Măsuri de prevenție la Spitalul Județean din Timișoara: „Vrem să fim pregătiți pentru orice scenariu!”

Au fost luate măsuri de prevenție la Spitalul Județean din Timișoara în contextul epidemiei cu noul tip de coronavirus. Unitatea sanitară dispune de doi plămâni artificiali care pot fi salvarea pacienților aflați în stare gravă.

Epidemia cu noul tip de coronavirus s-a extins, numărul cazurilor confirmate depășind 4.400, iar numărul deceselor a depășit 100. În România nu a fost confirmat niciun caz, dar unitățile sanitare deja impun măsuri de prevenție. La Spitalul Județean din Timișoara medicii din UPU poartă măști și mănuși în permanență, iar în următoarele zile vor fi impuse și alte reguli. 

„Am impus anumite măsuri de prevenție pentru că vrem să fim pregătiți pentru orice scenariu, fie că vorbim de pacienți infectați cu coronavirus, fie de pacienți diagnosticați cu gripă. Trebuie să prevenim răspândirea bolilor în spital. În zilele următoare vom lua și alte măsuri precum respectarea programului de vizite și anume un pacient poate fi vizitat de un singur aparținător”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul spitalului.

Mai mult, unitatea sanitară a fost prima din țară dotată cu plămâni artificiali, aparatură care ar putea fi salvarea pacienților aflați în stare gravă. Cei doi plămâni sunt mobili și pot fi trimiși oriunde în cazul în care situația o impune. „Este vorba despre două platforme mobile – așa-zisul plămân artificial. Suntem dispuși să oferim ajutor dacă este nevoie pentru că acest aparat este ultima șansă la viață a cazurilor extrem de grave. În astfel de cazuri virusul atacă plămânii, iar pacienții nu se pot oxigena și ventilația mecanică nu poate ține pasul. Acest aparat funcționează ca un plămân”, a mai spus Raul Pătrașcu. 

Până acum, la Spitalul Județean din Timișoara nu au ajuns pacienți suspectați de coronavirus.