„Educația, cel mai important aspect al securității naționale”. Sorin Grindeanu trage un semnal de alarmă!

Educația este în continuare una dintre marile „dureri” ale României și un paradox continuu. Dacă olimpicii din țara noastră au rezultate strălucite la concursurile internaționale, la o sumedenie de discipline, România este și în topul țărilor cu analfabeți funcționali. Despre problema sistemului a vorbit și Sorin Grindeanu la alegerile organizației PSD Timiș.

Revenit faptic în PSD, chiar dacă nu a semnat încă adeziunea, Grindeanu a vorbit în Timiș despre problemele majore ale României și a pus un accent important pe educație. „Ne amăgim cu olimpicii noștri că avem o școală bună. Dar sistemul nostru educațional nu este adecvat pentru ziua de azi. Testele PISA arată că sistemul nostru nu este compatibil cu ceea ce este esențial pentru copiii noștri. Copiii noștri nu sunt analfabeţi, dar fac o școală diferită în raport cu celelalte țări. Dacă au handicapurile acestea, le au din cauza școlii! Școala are nevoie de bani mai mulți. Nu pot fi toți copiii doctori sau ingineri. Unora trebuie să le dăm și alte forme de educație pentru a avea o țară prosperă.”, a precizat Grindeanu.

Deși funcția de președinte ANCOM nu îi permite să fie membru de partid, cum deocamdată, în acte, nici nu este, Grindeanu nu s-a sfiit să atace Guvernul Orban pentru bugetarea prea redusă pentru educație. „Educația este cel mai important aspect al securității naționale. Guvernul Orban a venit cu cel mai slab buget, 2,7%. Lăsăm să meargă mai departe lucrurile așa?”, a mai spus Grindeanu în fața celor din PSD Timiș.

În 2019 rezultatele României la testele PISA au fost dezastruoase. Conform autorităților UE, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional.

foto: Constantin Duma

 

1000 x 100 gif logiscool