Cade din nou Guvernul? Marcel Ciolacu: ”Avem toate semnăturile necesare”

untitled design set 970x90 px

Finalul lunii ianuarie este unul ”fierbinte” în politica românească. Războiul dintre PNL și PSD este departe de a avea un câștigător clar. După ce toamna trecută, liberalii au dat jos guvernul pesediștilor, acum și partidul condus de Marcel Ciolacu pregătește contra-ofensiva, cu o nouă moțiune de cenzură.

Prezent duminică la alegerile din organizația PSD Timiș, Marcel Ciolacu a declarat că moțiunea urmează să fie depusă după dezbaterile de marți și miercuri, referitoare la desființarea pensiilor speciale și asumarea răspunderii Guvernului Orban pentru primarii aleși în două tururi. Ciolacu spune că PSD se bazează pe UDMR la moțiune. ”Textul moțiunii l-am discutat, este făcut. Avem toate semnăturile necesare în această moțiune, de la membri PSD și UDMR. Demersul nostru nu este pentru a prelua guvernarea, ci pentru a apăra un principiu democratic: să nu modifici legile electorale în ultimele șase luni”, a declarat Ciolacu, la Timișoara.

Președintele la nivel național al PSD, interimar până la congresul partidului, consideră că dacă moțiunea va da jos Guvernul Orban, atunci soluția până la alegerile parlamentare de la final de an este un guvern de uniune națională. ”Dacă va trece moțiunea, vor urma consultări la Cotroceni și vom reveni cu detalii”, a mai spus Ciolacu, care a precizat că moțiunea în sine nu are o motivație politică în spate.

foto: Constantin Duma