Robu continuă demolarea garajelor. „Nu ne mai onorează. Există un alt nivel de civilizaţie”

La Timişoara continuă acţiunea de demolare a garajelor. Primarul Nicolae Robu spune că proprietarii trebuie să înţeleagă că în momentul de faţă există un alt nivel de civilizaţie, iar garajele trebuie să rămână de domeniul trecutului. În locul garajelor vor fi amenajate spaţii verzi, parcări şi bănci, asigură edilul oraşului.

Aproape 250 de garaje se află în procedură de demolare. 78 în zona Soarelui,77 în zona străzii Martir Dumitru Jugănaru, 8 în zona Dacia – str. Zborului şi 81 în zona Mircea cel Bătrân.

„De garaje nu avem grijă. Le demolăm, mi-am asumat scăparea oraşului de garaje. Le-a trecut vremea. A fost o perioadă în care oamenii gospodari şi-au construit garaje, s-au folosit de ele. Acum suntem într-o altă etapă de evoluţie a oraşului nostru şi prin urmare nu ne mai onorează să avem garaje. Continuăm demolarea în tot oraşul, dar demolăm în ritmul în care putem să facem şi amenajări. Vom face amenajări de îndată ce vremea ne va permite şi o vom putea face în curând, în Calea Lipovei, în Calea Aradului, în Matei Basarab. Acestea sunt doar câteva zone din partea de nord a oraşului, dar continuăm şi în cartierul Calea Martirilor, unde sunt alte acţiuni de demolare a garajelor. În această primăvară sperăm să putem raporta că un prim cartier, cartierul Soarelui, nu va mai avea niciun garaj. Apoi vom face amenajările frumoase, aşa cum am făcut în foarte multe cartiere, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.  

Aproape 450 de garaje demolate în 2019

În 2019, au fost demolate aproape 450 de garaje, după cum urmează:

  • 40 pe străzile Sirius-Arenei-Rachetei-Sudului (în careul de blocuri);
  • 29 în careul de blocuri al străzilor Transilvania-Clăbucet-Vlăsiei;
  • 14 în careul de blocuri din str. Aştrilor (Aleea Icar-bd. Liviu Rebreanu);
  • 39 în careul de blocuri din zona Amforei-Ulmului;
  • 117 în careul de blocuri din zona străzilor Sirius-bd.Sudului-Intrarea Arenei-Uranus-Aleea Cristalului;
  • 38 în careul de blocuri din zona străzilor Rusu Şirianu-Chiriac;
  • 95 în careul de blocuri din zona străzilor Aleea Azurului-Aştrilor-Sirius;
  • 44 în careul de blocuri din zona străzilor Mareşal Alexandru Averescu-Crivaia-Martir Alexandru Ferkel-Suteu-Martir Dumitru Jugănaru;
  • 1 garaj situat  în strada Văcărescu, vis-a-vis de punctul termic;
  • 31 în strada Constantin Rădulescu Motru-Holdelor şi str. Brazilor.

În 2018 şi 2019 au fost demolate, în total, 670 de garaje şi sunt în proceduri alte 244, ceea ce înseamnă un total de aproape 1.000 de garaje. În prezent mai există 4.160 de garaje edificate pe domeniul public.