„Când m-au refuzat toți, minunea asta de doctor s-a atins de copilul meu!”. Un medic din Reșița nu spune „NU” și își face datoria

Teamă, neștiință sau nepăsare?! După ce a fost refuzată, atât de medicii din Reșița, cât și de cei din Timișoara, o mamă a reușit, într-un final, să-și vadă copilul operat și externat.

Pentru a spune povestea unei mame cu un băiat grav bolnav încă de la vârsta de 3 ani, cuvintele potrivite ar fi mult prea greu de ales. La vârsta de 34 de ani, copilul ei necesită de-o viață îngrijiri speciale pentru că suferă de epilepsie, autism și encefalopatie infantile.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, o complicație la colon i-a agravat tânărului starea de sănătate. Deoarece avea dureri și burta umflată, mama sa l-a dus la Spitalul Județean de Urgență Reșița. De aici, conform celor spuse de Jeanina Radu, mama pacientului, după mai multe investigații, copilul ei a fost trimis acasă. De ce?! Pacientul Adrian Constantin Ropotă avea nevoie de intervenție chirurgicală, dar starea sa, deja gravă, ar fi determinat medicii să refuze intervenția. De pe o zi pe alta, starea bolnavului se deteriora, astfel, medicii din Reșița ar fi solicitat ajutorul specialiștilor din Timișoara. Cazul a fost refuzat și de personalul medical de acolo.

„Am un băiat de 34 de ani bolnav de la vârsta de 3 anișori. Suferă de epilepsie, encefalopatie infantilă, autism. Nu vorbește, nu comunică. A avut nevoie de îngrijiri speciale de la naștere. Am fost cu băiatul de mai multe ori la Urgențe în Reșița pentru că era balonat, avea dureri de burtă. După ce îi făceau ecografie sau raze, îl trimiteau la secția Boli Infecțioase, după care, acasă. Poate le era și frică să se ocupe de el cu toate problemele lui de sănătate. Am fost refuzați și de medicii din Timișoara. Asistentele erau pregătite să-l transfere cu salvarea în Timișoara, dar, în urma unui telefon primit, ne-au anunțat că nu îl primesc nici acolo. Oricum doctorii de acolo refuză să se ocupe de cazurile din Reșița; cu atât mai mult, cum să se ocupe de cazul copilului meu. Când m-au refuzat toți, minunea asta de doctor care este în primul rând om, dr. Adrian Cîra, s-a atins de copilul meu. În data de 11 noiembrie, băiatul a fost operat de dânsul. Intervenția este o reușită! Nimeni în afară de dr. Adrian Cîra nu a vrut să se ocupe de el!”, spune mama băiatului operat.

Femeia a contactat telefonic redacția Express de Banat, deoarece a considerat că este singurul mod în care ar putea să se revanșeze și să-i mulțumească doctorului chirurg Adrian Cîra pentru faptul că i-a operat copilul: „Nu am găsit altă cale să-i pot mulțumi pentru gestul făcut!”.

Deloc întâmplător – tindem să credem – Jeanina a ținut să menționeze și faptul că nu a cheltuit niciun leu pentru efectuarea operației sau pentru îngrijirea și medicamentația postoperatorie.