Reșița, în continuă dezvoltare! Motive pentru care să cumperi un apartament în inima județului Caraș-Severin

Considerat cel mai vechi centru siderurgic din țară, municipiul Reșița este în continuă dezvoltare, fiind și locul din care se pornește în călătoria prin unul dintre cele mai verzi județe din țară. Sectorul investițiilor private prinde din ce în ce mai mult contur.

Aflat pe cursul mijlociu al râului Bârzava, orașul Reșița începe să își recâștige splendoarea de altădată. Este polul de unde pleacă investițiile în județul Caraș-Severin despre care se știe că este ocupat în proporție de aproape 50% de păduri, un tezaur natural care cuprinde toate speciile forestiere.

Paralel cu investițiile din domeniul public, Reșița este încet, dar sigur acaparată și de privirile antreprenorilor pregătiți să profite de potențialul acestui oraș. Complexul rezidențial City Center este o gură de aer pentru municipiul care vreme de mai mulți ani a fost considerat codaș la capitolul dezvoltare. „Un oraș care se află în plină ascensiune, cum este Reșița, cu investiții în domeniul educației, în infrastructură și turism, devine atrăgător pentru investitori. Investițiile din domeniul imobiliar nu sunt profitabile doar din punct de vedere al prețului pe metru pătrat, care este mai mic în comparație cu orașele supradezvoltate. Ca o proiecție în timp, poate aduce profit prin închiriere sau vânzare.”, au spus specialiștii City Center Reșița.

Dacă ne rezumăm la domeniul imobiliar, este deja cunoscut faptul că piața din marile orașe este suprasaturată. Se construiesc cartiere întregi pe bandă rulantă, iar oamenii le preferă pe cele aflate în zone liniștite, departe de agitație, dar aproape de obiectivele importante. „În orașele mici, dar stabile din punct de vedere economic, aceste investiții devin tot mai atrăgătoare. Visul multora dintre tineri este să se mute la casa lor. Avantajul de a locui într-un apartament proprietate personală, spre deosebire de traiul în chirie, este că acesta poate fi personalizat după bunul plac și reprezintă o investiție profitabilă în timp.”, au mai spus reprezentanții City Center.

Domeniul imobiliarelor merge mână în mână cu turismul, astfel că decizia de a achiziționa un apartament nou în centrul unui oraș, care se află din ce în ce mai mult pe lista vizitatorilor, se poate transforma într-o sursă de venit. Închirierea în sistemul AirBnB este accesibil și a prins contur în România, fiind cel mai preferat de către turiști. Specialiștii City Center vin cu sfaturi pentru cei care se gândesc să cumpere un apartament având în vedere că decizia este una importantă și necesită timp și răbdare. „Fiecare locuință este croită pe nevoi diferite. De aceea este bine să te gândești mai puțin la nevoile pe care le ai acum și să anticipezi nevoile pe care le vei avea în viitorul apropiat. De exemplu, o garsonieră va fi suficientă pentru un student sau un cuplu tânăr, dar neîncăpătoare pentru o familie cu copii. Atunci când cumperi o casă gândește-te că vei locui cel mai probabil câțiva ani în ea.”, au spus aceștia.

Cei care doresc să facă acest pas trebuie să țină cont de faptul că este un angajament pe care și-l asumă. Fie că este vorba de un credit imobiliar sau de cumpărarea unui apartament împreună cu partenerul de viață. „Trebuie să ne gândim, în primul rând, dacă vom putea să îl achităm în totalitate. Secretul este să ne facem un plan pentru situația în care nu vom putea respecta acest angajament. Imaginează-ți viața în casa ta. Te vezi locuind în ea? Ești fericit aici? Dacă răspunsul este da, atunci mergi mai departe cu achiziția. Dacă ai dubii legate de diferite aspecte ale casei, ține cont de ele și mai ales de faptul că nu se vor rezolva de la sine.”, au mai adăugat specialiștii City Center.

Biroul City Center se află pe Strada I. L. Caragiale nr. 16, etaj 3. Îi găsești acolo de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, dar îi poți contacta și la numărul de telefon 0739 39 50 30.