Şi-a recâştigat în instanţă postul de director economic al Spitalului Caransebeş, apoi a demisionat din funcţie! „Dacă s-a fript o dată, acum suflă și în iaurt!“

După ce a învins procedural în lupta cu conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, directorul economic Ana Ciortan și-a dat demisia. Printr-un anunț pe pagina sa de Facebook, aceasta dă de înțeles că nu mai dorește să se lupte cu „incompetenții care conduc spitalul”.

Ana Ciortan a făcut contestație în instanță la decizia fostului manager al unității medicale Mihaela Popovici, nr. 60/20.02.2018, prin care o destituia din funcție, și a câștigat mai întâi la Tribunalul Caraș-Severin și apoi și la Curtea de Apel Timișoara procesul împotriva conducerii spitalului. Astfel că, la mai bine de 9 luni, s-a dispus reintegrarea pe funcţia deţinută anterior emiterii Deciziei nr. 60/2018, aceea de „director financiar contabil” în cadrul spitalului. De asemenea, instanța a obligat conducerea unității medicale la plata către Ciortan a unei despăgubiri egale cu diferenţa dintre drepturile salariale de care ar fi beneficiat în funcţia de „director financiar contabil” şi cele efectiv încasate, începând cu data 22.02.2018 şi până la data reintegrării efective a acesteia.

Ana Ciortan face referire în anunțul său la declarația primarului Felix Borcean, care anunța în presă că va lua unele măsuri organizatorice, în funcție de recomandările auditului realizat în această perioadă la spital, și că va merge până la disponibilizarea a câtorva zeci de angajați.

CITEŞTE ŞI: Disponibilizări la Spitalul Municipal din Caransebeş! Din audit în audit, până n-o mai rămânea nimic!

1000x100 resita 02

„Revin la Aceeași Mărie cu alta pălărie… Indiferent de situație, nu-mi negociez principiile. Însuși faptul că am demisionat din funcția de conducere a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș la scurt timp după ce mi-am reluat activitatea, ar trebui să le dea de gândit oamenilor cu care am lucrat și care mă cunosc. Nu am alt loc de muncă, prefer să stau acasă. Demisia a fost ultimul instrument pe care l-am folosit pentru a mă delimita de incompetenții care conduc Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Înainte de a da afară din Spital de la opincă la vlădică cum s-a declarat în presă, să-și dea afară vlădica și să nu folosească nimeni Spitalul în interes propriu sau politic”, a menționat Ana Ciortan pe pagina sa de Facebook „Ciortan Lili”.

Primarul municipiului Caransebeș ne-a precizat că a aflat de demisia directorului financiar contabil de pe pagina sa de Facebook. „Eu am invitat-o pe d-na Ciortan la o discuție la Primărie alături de managerul spitalului Octavian Dena și de directorul economic al Primăriei Horia Irimia. Discuția a fost amiabilă, i-am menționat că este un alt manager și nu ar mai avea de ce să se teamă, însă trebuie să înceapă să își pună semnătura pe documente fără de care nu putem avansa în activitatea economică a spitalului. I-am explicat că este normal că dacă s-a fript o dată, acum suflă și în iaurt, însă a menționat că nu va face nimic fără avocat, astfel că am încheiat discuția fără vreo concluzie clară”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.