Disponibilizări la Spitalul Municipal din Caransebeş! Din audit în audit, până n-o mai rămânea nimic!

Zvonurile potrivit cărora de anul viitor ar putea fi dați afară până la 100 de angajați de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș s-ar putea transforma în realitate. Primarul Felix Borcean spune că va aplica măsurile pe care le va propune auditul solicitat la spital, ba mai mult, managerul Dena a solicitat un audit în paralel Ministerului Sănătății.


Deși vorbește de acest audit de mai bine de trei luni, Felix Borcean spune că nu este finalizat și infirmă zvonurile conformă cărora firma care efectua acest control ar aparține actualului manager Octavian Dena.

„Se lucrează, s-au cerut doar documente. A fost o vizită de o zi sau două în spital, acum probabil că se procesează aceste informații. Eu nu am primit încă un răspuns, are termen de finalizare, firma este din Sibiu și nu are nicio legătură nu noul manager. Acest audit a fost inițiat cu ceva vreme în urmă, deci nu are nicio legătură. Eu nu am de ce să mă tem de ceea ce se va găsi la aceste două controale, cel solicitat de noi și cel solicitat la Ministerul Sănătății de dl. Dena. Ar trebui să se teamă cei care au condus spitalul. Trebuie văzută situația reală, nu numai în perioada mandatului Mihaelei Popovici, ci cred că trebuie vizate toate mandatele anterioare și făcut un calcul cum și de ce au crescut datoriile, pentru că niciodată datoriile nu au fost stopate. Sau dacă au existat, au fost perioade de încetinire a creşterii datoriilor, iar ce aștept eu de la noul manager este tocmai acest lucru, de stopare. Şi bineînțeles că nu am așteptări ca în termen de 1 an, 2 sau trei ani să se șteargă aceste datorii, pentru că eu cred că doar printr-un ajutor se vor putea plăti”, a declarat Felix Borcean.

Edilul a menționat că se așteaptă de la Dena la măsuri care să-i transmită faptul că se vrea o stopare a arieratelor, inclusiv angajați ai spitalului să fie dați afară.

„Este una dintre soluții de a reduce cheltuielile prin faptul că este supraîncărcat cu personal, deși există și argumente care susțin faptul că la capacitatea actuală a spitalului este nevoie de un număr mai mare de angajați, dar asta nu înseamnă că nu se poate lucra și cu un număr mai mic de angajați și mai eficienți”, a declarat primarul Felix Borcean, care a mai adăugat că este vorba de întregul aparat al spitalului, inclusiv medici și asistenți, nu numai personal auxiliar. „Vorbim chiar de medici, de ce nu? De la mic la mare, de la vlădică la opincă!”, a mai spus Borcean, care a și estimat un termen de luare a acestor măsuri ca fiind primul trimestru din anul viitor.