Felix Borcean nu se simte vizat de prefectul Lupu în problema deszăpezirilor. „M-a sunat pentru situația datoriilor la spital”

Primarul Caransebeșului spune că nu s-a simțit vizat de prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, în momentul în care reprezentantul Guvernului în teritoriu a apostrofat public toți primarii orașelor pentru proasta gestionare a lucrărilor de deszăpezire.


Reamintim că Matei Lupu a declarat că e inadmisibil ca, la 4 zile de când s-au oprit ninsorile, niciun utilaj să nu fi intrat printre blocuri, pentru a curăța aleile și trotuarele, sau administrațiile locale să nu fie în stare să adune zăpada măcar din centrul localităților pe care le administrează.

Felix Borcean spune că el nu a primit nici o mustrare. „Eu o singură discuție am avut cu domnul prefect, m-a sunat pentru situația datoriilor la spital. Şi cred că nu a cerut-o doar ca informare, pentru că a venit chiar în urma ședinței de Consiliu Județean unde s-au alocat pentru spital 35.000 de lei, deși noi făcusem raportul pentru 100.000. Probabil există o dorință de a ajuta suplimentar pe lângă acei 35.000 de lei pe care i-am primit deja. Deci singura discuție avută cu domnul prefect a fost pe această temă”, a declarat primarul Caransebeșului.

Felix Borcean nu a dorit să comenteze nici afirmațiile consilierului Florin Bogdea din ședința ordinară, deși social-democratul a adus critici executivului Primăriei pentru startul târziu la deszăpezirea orașului. „Vreau să vă spun, dacă cumva nu știți că ninsoarea a început de vineri, iar dumneavoastră abia duminică la ora 13.00 ați făcut acea ședință de urgență, trebuia să vă mișcați mult mai repede… Baș că încep unii să se laude cum fac ei deszăpezirea de luni… Păi aia era de datoria dumneavoastră, domnilor, o obligație a Primăriei și trebuie să o faceți în timp util, nu să sun eu pe cei de la Transal că la ora 10, duminică, pe centru, nu puteai să mergi, ce să mai vorbim să parcăm mașinile în parcare?! Și nu spun de alte străzi, vorbesc de Centrul Civic! Deci, fiți mai operativi și uite că de luni ați început să faceți treabă bună, de ce vă mișcați așa de greu?”, a întrebat Bogdea, fără răspuns însă din partea executivului local.