Serviciile Primăriei Timișoara se mută în online. Unsprezece formulare pe departamente de lucru, puse la dispoziția cetățenilor

Nicolae Robu a anunțat că în această săptămână au fost adăugate 11 noi formulare online pentru ca serviciile Primăriei Municipiului Timișoara să funcționeze de la distanță pentru cetățeni în perioada stării de urgență. 

„Noi încercăm la Primărie să funcționăm reducând contactele face-to-face cu cetățenii la minimum-minimum.”, a declarat Nicolae Robu. Astfel, conform primarului Timișoarei, solicitările pentru alocațiile de stat și indemnizații de creștere a copilului, inclusiv pentru PFA, alocația de stat pentru copiii născuți în străinătate și stimulentul de inserție sunt gestionate online.

Tot în regim online sunt eliberate de către Direcția de Urbanism și de către Biroul Banca de Date Urbană adeverințe de schimbare a denumirii stradale, adeverințe pentru atribuirea denumirii străzii, pentru atribuirea numărului stradal și adeverințe de teren intravilan și teren vechi intravilan extins.

Compartimentul de Monumente eliberează acte cu privire la reexercitarea dreptului de detențiune la intenția de înstrăinare a persoanelor fizice, juridice și de drept privat asupra apartamentelor, garajelor, terenurilor ce aparțin de acestea și care fac parte din imobile înscrise în lista monumentelor istorice, imobilelor case, imobilelor cu mai multe apartamente, a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință și a terenurilor libere de construcție.

Cetățenii pot accesa www.primariatm.ro/online pentru solicitări și informații.