Medicul Virgil Musta: „Respectaţi regulile, pericolul nu a trecut!”

untitled design set 970x90 px

Medicul Virgil Musta, cel care a vindecat peste 100 de persoane la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, lansează un apel la prudenţă. Musta spune că timişorenii trebuie să rămână în continuare disciplinaţi şi că tocmai această calitate a făcut ca până acum situaţia să nu scape de sub control.

Musta afirmă că spiritul sărbătorilor pascale şi vremea frumoasă de afară ne pot ispiti să trecem cu vederea pericolul care ne pândeşte, contactarea bolii Covid-19. Acest lucru nu trebuie să se întâmple şi trebuie să ţinem cont de situaţia reală în care ne aflăm atunci când ne gândim poate să ne vizităm rudele şi să sărbătorim Paştele aşa cum obişnuiam până acum.

„Suntem în preajma sărbătorilor pascale. Vremea frumoasă de afară și spiritul acestor sărbători ne pot face pentru câteva clipe să uităm de realitatea de azi.

Ne ducem cu gândul la cei dragi, care poate acum sunt la distanță de noi și ne amintim modul aparte în care sărbătoream împreună, an de an, în această perioadă. Nici măcar nu ne-am fi putut imagina că ar putea apărea ceva care să ne impacteze atât de puternic, la scară mondială.

Ceea ce trăim în aceste zile ne obligă însă să rămânem extrem de disciplinați în respectarea măsurilor de prevenire a răspâdirii noului coronavirus, măsuri pe care deja le știm foarte bine și pe care, din fericire, mulți le-au aplicat într-un mod foarte responsabil.

publicitate ziar expresb 1000x100

Acest lucru pur și simplu ne-a salvat. Până acum. Pericolul nu a trecut, din contră, în zilele și săptămânile următoare va depinde în foarte mare măsură de continuarea respectării acestor măsuri ca să nu ajungem în situația multor țări mult mai bine echipate medical decât noi”, a afirmat medicul Virgil Musta de la Spitalul ,, Victor Babeş” din Timişoara.

Nu este deloc cazul să credem că a trecut valul, spitalele sunt supuse la încercări grele zilele acestea, chiar dacă cei de-acasă nu percep lucrurile la magnitudinea pe care o resimt cei din interior, cei care încearcă cu toate forțele și mijloacele să rezolve rapid neajunsurile și să-și facă datoria, precizează medicul. Acesta adaugă că împreună cu colegii lui va rămâne pe baricade în această perioadă pentru cazurile de îmbolnăviri care mai apar şi face apel la vigilenţă în rândul populaţiei.

„Acum putem sărbători în liniște și în suflet Învierea, pentru ca ulterior să ne putem bucura împreună, sărbătorind cum se cuvine.

Suntem mulți care rămânem pe baricade în aceste zile, rămâneți și voi vigilenți, respectați regulile de distanțare și de igienă, aveți răbdare, ajutați-i pe cei care au nevoie și vom trece împreună cu bine de această pandemie, devenind mult mai conștienți de lucrurile cu adevărat importante”, a mai transmis medicul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/