Senatorul Alina Gorghiu: „Sunt de acord cu reducerea indemnizației mele”

O parte dintre parlamentari sunt de acord cu reducerea indemnizaţiilor şi au donat în această perioadă bani spitalelor din circumscripţii. Şi Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş, este de acord cu această măsură de solidaritate pe timp de criză.

Senatorul susţine că sprijinul arătat sistemului de sănătate şi cetăţenilor în perioada pandemiei trebuie să fie demonstrat prin fapte şi nu prin vorbe de către aleşi şi că sacrificii trebuie să facă toată lumea, nu doar cei care lucrează în sectorul privat.

„M-au întrebat mai mulți dacă sunt de acord cu reducerea indemnizației mele. Răspunsul este categoric DA! Este un moment greu pentru toți românii, așa că este nevoie de solidaritate. Cu fapte, nu cu vorbe! Oamenii care lucrează în sectorul privat au făcut sacrificii, dar nu e corect să fie singurii. Vor face și bugetarii și evident că între ei primii trebuie să fie demnitarii. Așa că indemnizațiile miniștrilor, parlamentarilor și ale altor oameni politici vor fi reduse. Acesta este semnalul că societatea are anticorpi la pandemie, că reacționează corect de sus până jos. Eu am donat și individual și am auzit că și alți colegi din toate partidele au făcut la fel. Dar acum important este mesajul comun. Sunt sigură că nu vor fi obiecții de la nimeni dintre oamenii politici față de tăierea indemnizațiilor. Nu vreau să se repete vociferările care au fost anul trecut când Guvernul a înghețat indemnizațiile demnitarilor pentru a închide corect proiectul de buget. Dacă nu suntem toți pentru unul și unul pentru toți acum, când o să fim? Le urez sănătate tuturor!”, scrie senatorul PNL pe pagina sa de Facebook.