Și medicii de familie se află în linia întâi și primesc ajutor

untitled design set 970x90 px

Societatea turează la maxim motoarele și se implică activ în lupta împotriva COVID 19. Se distribuie în acest weekend 1.500 de viziere de protecție și 41.600 de măști chirurgicale către cei 416 medici de familie din județul Timiș.

Încă o bilă albă a fost adăugată în aceste zile pentru județul Timiș. S-a conturat campania „Ajută-ți familia! Ajută MEDICII DE FAMILIE!”, un proiect inițiat de Asociația Timisiensis și platforma Medici+Salvatori, în sprijinul medicilor de familie. Antreprenorul timișean, Dr Ioana Vârtosu a făcut o donație de 1.500 de viziere către medicii de familie din județul Timiș, vizierele fiind confecționate cu sprijinul unor echipe de voluntari, din care au făcut parte și studenți la medicină.

Pe de cealaltă parte, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș împreună cu ISU Timiș distribuie un număr de 41.600 de măști chirurgicale conform prevederilor  ordinului 74549, prin implicarea personală a directorului general a CJAS Timiș, Dr. Victor Dumitrașcu.

Pe lângă faptul că distribuirea tuturor acestor materiale a fost posibilă prin mobilizarea și implicarea Societății Timiș de Medicină de Familie și prin contribuția personală a președintelui acesteia, Dr Mihai Iacob, platforma ”Medici+Salvatori” a reușit să atragă, alături de Asociația Timisiensis, și alți importanți parteneri organizaționali strategici. Aceștia sunt: Societatea Timiș de Medicină de Familie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, precum și importante companii și ONG-uri locale. Donații importante către spitalele din Timiș au mai fost acordate de către Profi Room Food, Rotary Club Timișoara, Atos IT, Grupul de firme Metaltim, Euro și Galeria 1, BDO, Banca Transilvania, Maracana etc.

”Este foarte important ca medicii de familie, aflați în prima linie de luptă cu afecțiunile respiratorii, inclusiv cu COVID-19, să își desfășoare profesia și să își ajute bolnavii în condiții de siguranță cât mai ridicată. Exact cum a spus Dr Virgil Musta, avem nevoie de medici eroi, nu de medici martiri. Este și motivul pentru care a fost inițiat acest proiect, pentru a conștientiza populația asupra rolului important pe care îl au medicii de familie, alături de profesioniștii din spitale, în condițiile în care dotările și veniturile medicilor de familie sunt mai mult decât modeste.

publicitate ziar expresb 1000x100

Este la fel de important ca aceste ajutoare să fie acordate în condiții de transparență maximă și în mod egal tuturor celor 416 medici de familie din județul Timiș, fără discriminare. Sprijinul acordat în acest weekend medicilor de familie sperăm să fie doar un început. Ne-am dori să putem să finalizăm un proiect mult mai important prin care să asigurăm dotarea tuturor cabinetelor de medici de familie din Timiș cu sterilizatoare cu ultraviolete, însă acest proiect implică atragerea de finanțări mult mai importante, de cca 200.000 de euro și suntem în căutarea de companii-partenere care să se implice și să sprijine acest proiect. Criza va trece, caracterele rămân!”, a spus Dr. Adrian Bădescu, unul dintre inițiatorii proiectului ”Medici+Salvatori” și reprezentant al Asociației Timisiensis.

Asociația Timisiensis, este una dintre cele mai active organizații non-guvernamentale din Timiș, fiind cunoscută, printre altele, ca și principal organizator al Galei Excelenței Bănățene, alături de Consiliul pentru Excelență Academică a Timișoarei  și Marea Lojă Națională din România, reprezentată prin Marele Maestru, Prof.Univ.Dr Radu Bălănescu. Gala Excelenței Bănățene acordă, anual, 10 premii de recunoaștere academică și profesională pentru personalități marcante ale Banatului contemporan, în 10 domenii distincte, în valoare totală de 100.000 lei anual.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/