Judecătoria Moldova Nouă îi înapoiază lui Mogoşan armele albe

Magistraţii din Clisura Dunării i-au aplicat o pedeapsă de doi ani închisoare şmecherului care terorizează Berzasca şi localităţile învecinate de mai multă vreme. În acelaşi timp însă, au decis să-i înapoieze acestuia o parte din arsenalul de care se foloseşte în comiterea infracţiunilor cu violenţă, ridicat cu ocazia percheziţiilor domiciliare.

Prin sentinţa de condamnare dată în această săptămână, lui Remus Mogoşan i-au fost confiscate un pistol marca GAMO, aflat la camera de corpuri delicte a IPJ Caraş Severin, şi un cartuş calibru 12 mm marca Rotweil. În schimb, instanţa a dispus ca inculpatului să i se restituie celelalte obiecte ridicate la percheziţii. Este vorba despre o sabie din inox, un cuţit cu lamă din inox de 31 cm, cu mâner de os şi teacă de piele, un cuţit cu lamă ruginită de 32 cm cu mâner de culoare verde, o baionetă militară de culoare neagră ruginită în teacă de piele, o staţie emisie recepţie tip Motorola de culoare neagră şi două bastoane de cauciuc.

Rămâne de văzut ce va face interlopul cu toate acestea în momentul punerii sale în libertate. Din cei doi ani de închisoare, se deduc perioada arestului preventiv şi alte patru luni de puşcărie pe care acesta le-a executat fiind condamnat într-o altă cauză. Asta înseamnă că, în mai puţin de un an, Remus Mogoşan se poate bucura din nou de libertate.