Interlopul Mogoşan, condamnat într-un nou dosar

Aflat în Penitenciarul Timişoara, unde ispăşeşte o pedeapsă de şase luni închisoare pentru lovire şi alte violenţe, temutul Remus Mogoşan a primit sentinţa de condamnare într-un alt dosar în care a fost judecat pentru fapte cu violenţă. De data aceasta, săvârşite împreună cu fratele său, Vasile Marcel Mogoşan.

Fraţii Mogoşan au distrus două maşini în primăvara anului trecut, aparţinând administratorilor unei firme care executa lucrări pe raza comunei Berzasca. Aceştia refuzau, după cum spun localnicii, să plătească taxe de protecţie interlopilor. “Urmare a celor cinci percheziţii efectuate pe raza localităţii Berzasca, la cinci imobile ce-i aparţin lui Mogoşan Remus, au fost găsite un pistol marca Gama cu butoiaş, cal. 4,5 mm, un cartuş de vânătoare cu alice, cal. 12, cinci săbii tip ninja cu lungime de 40-70 cm, un electroşoc şi o pereche de cătuşe”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.
Infractori recidivişti
Trimişi în judecată pentru ameninţare, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, Remus şi Vasile Marcel Mogoşan şi-au aflat săptămâna aceasta pedepsele. Judecătoria Moldova Nouă a dispus încetarea procesului penal faţă de cei doi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, asta pentru că SC Cicio Company SRL şi Mihaly Olah nu s-au constituit părţi civile. Vasile Marcel Mogoşan a fost găsit însă vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi condamnat la pedeapsa de un an închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de trei ani. Acelaşi inculpat fusese condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe la o pedeapsă de 500 de lei amendă penală aplicată în 2010, de Judecătoria Moldova Nouă.
Palmares infracţional bogat
Remus Mogoşan a fost găsit vinovat pentru şi mai multe infracţiuni. Pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare fahţă de părţile vătămate Şerban Vasile şi Şerban Ioan George a primit câte trei luni închisoare. Interlopul a mai fost condamnat pentru lovire şi alte violenţe faţă de partea vătămată Şerban Ioan George la pedeapsa de trei luni închisoare. Instanţa l-a mai condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la un an închisoare. Remus Mogoşan e vinovat şi pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, ceea ce i-a atras o condamnare de doi ani închisoare. Pentru deţinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, a mai primit trei luni închisoare. Judecătoria Moldova Nouă a contopit pedepsele aplicate interlopului în dosarul de lovire şi alte violenţe cu cele stabilite prin prezenta sentinţă, astfel că, Remus Mogoşan va executa doar doi ani de puşcărie. Va mai sta în spatele gratiilor însă mult mai puţin, deoarece, din pedeapsa aplicată se deduce durata arestării preventive, de la 8.04.2011 la data de 11.08.2011, precum şi perioada executată din prima pedeapsă, adică patru luni de zile. Interlopul poate ataca sentinţa cu recurs.