Ei au tâlhărit vânzătoarea unui magazin din Reşiţa!

Francisc Cosmin Dobre, în vârstă de 17 ani, şi Bogdan Ioţa Bobocel, cu doi ani mai mare, au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Reşiţa după ce au intrat mascaţi în magazinul Saray din Govândari, au bătut-o pe vânzătoare şi au sustras bani, băutură şi ţigări.

Cei doi tineri au studiat mai întâi terenul, şi-au făcut curaj cu multă băutură şi, în seara de 29 martie, au intrat peste vânzătoare. Bobocel şi-a ascuns identitatea sub o cagulă, iar Dobre a folosit mănuşi chirurgicale pentru a nu lăsa amprente. Acesta din urmă a sărit la gâtul femeii şi a început să o lovească în cap. Bobocel i-a cerut femeii de 40 de ani să deschidă casa de marcat, de unde a sustras aproximativ 1.700 de lei. Cei doi tâlhari au mai pus mâna pe trei sticle cu whisky si mai multe pachete de ţigări. Au fost prinşi în mai puţin de 24 de ore, în apartamanetul unuia dintre ei de pe Valea Domanului. „La locuinţa acestuia, oamenii legii au găsit bunurile sustrase din magazin, respectiv bani, sticle de whisky şi ţigări, dar şi hainele în care erau îmbrăcaţi cei doi atunci când au pătruns în societatea comercială”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.
Cei doi tâlhari au ajuns ieri în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. „Minorul, cunoscut cu antecedente penale, fiind cercetat în cursul anului 2010 pentru săvârşirea infracţiunii de furt, a fost arestat preventiv pe o durată de 19 de zile. Judecătoria Reşiţa a dispus totodată arestarea preventivă a inculpatului Bobocel pe o durată de 29 de zile. Au fost respinse ca nefondate cererile inculpaţilor de luare a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea. Ambii au declarat recurs”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc.