Condamnaţii de la ISU se întorc pe funcţii

Judecătoria Reşiţa a găsit vinovaţi opt actuali sau fosţi angajaţi ai ISU “Semenic” pentru fraudarea concursului de încadrare de subofiţeri, dar chiar şi aşa unii dintre inculpaţii condamnaţi îşi reiau funcţiile de care s-au folosit atunci când au încălcat legea.

 

Vasile Tomoiagă, fostul inspector-şef în perioada examenelor fraudate, a primit o condamnare de doi ani închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de patru ani, la fel ca şi Martin Trandafir. Gabriel Ifrim a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani, în timp ce, Mihăiţă Eugen Ştefan, Eugen Marius Afronie, Valeriu Prundeanu, Andi Daniel Plocon şi Cristian Petru Dragu au primit câte şase luni închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni. O sentinţă a Judecătoriei Reşiţa care nemulţumeşte pe toată lumea. “S-a formulat recurs, atât de către toţi inculpaţii din acest dosar, cât şi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Serviciul Teritorial DNA Timişoara. Această sentinţă trebuie motivată în termenul legal de 30 de zile după care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Timişoara pentru soluţionarea recursului”, a declarat Cosmin Bolosin, avocat în cauză.

leader board 728 x 90 px

Îşi primesc gradele înapoi

Pe durata procesului, inculpaţii au fost puşi la dispoziţie, ei nemaiputând să-şi exercite funcţiile deţinute în momentul în care a fost fraudat examenul. “Faţă de toţi inculpaţii din acest dosar, în afară de cei care au ieşit la pensie, s-a luat măsura care, în opinia ISU ar fi legală, aceea de punere la dispoziţie a lor. Am atacat această decizie în contencios administrativ, iar până la soluţionarea cauzei am obţinut, conform legii, suspendarea acestui ordin. Practic, de astăzi ei îşi reiau funcţiile pe care le-au avut, iar în cazul nerespectării de către instituţie a încheierii care este executorie, mă văd nevoit să fac o plângere penală împotriva conducătorului acestei unităţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa”, a mai spus Bolosin.