Condamnarea lui Liviu Spătaru, atacată

Tribunalul Dolj a dat o sentinţă-şoc în luna februarie a acestui an în “dosarul motorina”, în care printre inculpaţi se află fostul edil-şef şi fostul patron al echipei de fotbal din Valea Domanului.

Liviu Spătaru şi Dan Izvernari au primit câte şase ani de puşcărie cu executare de la magistraţii Tribunalului Dolj . Alţi trei inculpaţi în acelalaşi dosar au fost condamnaţi la câte cinci ani cu executare, respectiv trei cu suspendare. Niciunul dintre inculpaţi nu e mulţumit de decizia instanţei, cum nu sunt nici procurorii anticorupţie. Ministerul Public, Spătaru, Izvernari şi ceilalţi trei, cu toţii au atacat sentinţa Tribunalului Dolj. Primul termen din calea de atac se va judeca în luna ianuarie a anului viitor, la Curtea de Apel Craiova.

Necazurile lui Liviu Spătaru se trag de la “afacerea motorina”, din 2007. Pe vremea când acesta era primarul Reşiţei ar fi semnat documentele prin care au fost achiziţionate cantităţi importante de motorină de la firma Petro Dan, aparţinând lui Dan Izvernari, fostul patron al echipei de fotbal din Valea Domanului. Achiziţia pe bani publici s-a făcut fără licitaţie şi pe baza unor documente false, după cum au reţinut procurorii anticorupţie în rechizitoriu. În schimbul acestor servicii, Spătaru ar fi primit cadou o excursie în Muntenegru. Fostul primar se declară nevinovat şi este convins că sentinţa definitivă va fi una de achitare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Nu există prejudiciu şi nici părţi civile, ci doar un procuror bolnav. Nu este cazul să ne agităm. Este doar o etapă într-un proces. Nu există chestiuni care să ne incrimineze. Nimeni nu a furat nimic”, a declarat Liviu Spătaru.

banner 970 x 250

Comments

  1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    Pe Liviu Spataru l-am avut prof la faculta…un om de nota 10…din punctul meu de vedere…asta pentru ca am cam pus mana si-am mai invatat cate ceva din cursuri…