EXCLUSIV: Escrocul care a înşelat toate băncile din Reşiţa cu miliarde de lei stă zece ani în puşcărie!

Trei instanţe i-au condamnat pe Mihai Buzatu şi Iulian Bundaru la ani grei de puşcărie pentru ţepele date aproape tututor băncilor din municipiu.

Mihai Buzatu a fost trimis în judecată pentru instigare şi complicitate la înşelăciune, în formă continuată, şi şase fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Iulian Bundaru a răspuns în faţa legii pentru trei fapte de instigare la înşelăciune, o faptă de complicitate la înşelăciune şi trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Infractor cu palmares de invidiat, Buzatu a creat în perioada 2006-2008, un adevărat fenomen infracţional la nivelul judeţului. Împreună cu Iulian Bundaru, a păcălit aproape toate băncile din Reşiţa, obţinând împrumuturi pe baza unor documente false. Concret, cei doi au racolat mai multe persoane, cărora le-au întocmit acte în fals şi, astfel, au contractat credite bancare. Buzatu a băgat în buzunar prin această metodă aproape 200.000 de lei şi 5.200 de euro. Inculpatul Bundaru s-a mişcat şi el bine, radicând de la bănci 27.000 de lei.

Inculpatul Buzatu a fost condamnat la zece ani închisoare, iar Iulian Bundaru a primit o pedeapsă de trei ani închisoare”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Ambii au formulat cale de atac, dar Curtea de Apel Timişoara a păstrat sentinţa magistraţilor cărăşeni. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat recent sentinţa definitivă şi irevocabilă, aceeaşi dată de prima instanţă. Pe lângă anii de puşcărie, inculpaţii au fost obligaţi la plata a peste două miliarde de lei vechi, prejudiciu nerecuperat încă de băncile înşelate.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)