Anculia, judecat în alte două dosare!

Condamnat de Tribunalul Arad la opt ani de puşcărie pentru fraudarea fondurilor europene acordate sub formă de subvenţii pentru întreţinerea păşunilor, Anculia riscă alţi ani grei de închisoare pentru fapte similare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată în alte două cauze a celui pe care procurorii l-au comparat cu un senior feudal din cauza obiceiurilor sale. Într-un prim dosar, Romică Anculia este acuzat de complicitate la infracțiunea de luare de mită, trafic de influență şi asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, toate acestea fiind săvârşite în perioada în care era director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură Caraș-Severin. În aceeaşi cauză e inculpat şi Tudor Jurj, afaceristul din Lugoj care are rolul de denunţător în dosarul în care au fost condamnaţi Anculia şi primarii din Oţelu Roşu şi Socol, Iancu Simion Simi şi Valentin Ghiţă. Jurj, administrator la S.C. „Rox Impresa” S.R.L. Lugoj, e acuzat în acest nou dosar de dare de mită, cumpărare de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (șase acte materiale) şi asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

publicitate online in ziar Express de Banat

Cum se fraudau fondurile

„În cursul anului 2011, inculpatul Anculia Romică Pavel, abuzând de prerogativele funcției sale de director al A.P.I.A. Caraș – Severin, s-a implicat în fraudarea fondurilor europene și naționale alocate prin programele de sprijinire a producătorilor agricoli și utilizatorilor de terenuri, în complicitate cu inculpatul Jurj Tudor Ioan (care deține și controlează mai multe societăți comerciale), mecanismul de fraudare constând fie în executarea parțială a lucrărilor de întreținere și amenajare a pajiștilor și recepția lucrărilor pe baza unor documente justificative false, fie prin neexecutarea în totalitate a acestor lucrări. Sumele de bani virate de către A.P.I.A. erau împărțite între cei doi inculpați și primarii unor localități din județul Caraș-Severin, ca urmare a încheierii unor contracte fictive și acordate în mod preferențial, alegerea ofertantului fiind denaturată, întrucât firmele ofertante sunt controlate de aceeași persoană – Jurj Tudor Ioan”, precizează DNA.

În cursul lunii septembrie 2011 a intrat în afacerea murdară Trandafir Adam, primar al comunei Marga la acea vreme. Acesta a convenit cu cei doi încheierea unui contract de prestări servicii între Primăria Marga şi firma lui Jurj, pentru întreținerea pajiștilor comunale. Lucrările nu s-au efectuat însă niciodată, astfel că toţi banii au fost împărţiţi între Adam, Anculia şi Jurj. „Ca urmare a acestor înțelegeri, făptuitorul Adam Trandafir a antedatat, inserând luna iunie 2011 invitația de participare către firma controlată de către inculpatul Jurj Tudor Ioan, S.C. „Melodrom Industres” S.R.L., a antedatat oferta de preț a manoperei și contractul de prestări servicii și anexele acestuia, respectiv a acceptat la plată o factură fiscală în valoare de 45.004,16 lei, această factură privind plăți pentru lucrări fictive, factură pe care făptuitorul a semnat-o ca atestând în fals execuția lucrărilor. În același scop, al formării unor aparențe de legalitate, făptuitorul Adam Trandafir a întocmit și semnat un proces–verbal de recepție a lucrărilor, atestând de asemenea împrejurarea nereală a prestării serviciilor contractate. Suplimentar de cele mai sus prezentate, o altă persoană, la instigarea inculpatului Jurj Tudor Ioan, a întocmit situații de lucrări și liste cu cantități de lucrări, în care a atestat în fals categoriile de lucrări pe care le-ar fi executat”, precizează procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, Anculia şi Jurj s-au ales fiecare cu câte 13.146 lei, iar Adam cu 10.000 lei. Descinderile mascaţilor în Primăria Marga i-au fost fatale primarului Trandafir Adam, acesta decedând chiar la locul de muncă. Din acest motiv, acțiunea penală nu a putut fi pusă în mișcare față de acesta. „În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparținând inculpaților. Acest dosar a fost constituit ca urmare a disjungerii din cauza în care Anculia Romică Pavel și Jurj Tudor Ioan au fost trimiși în judecată în cursul anului trecut”, se mai arată în comunicatul DNA.

gif card de energie dacus 1000x100

Încă un primar judecat pentru luare de mită!

Un alt dosar trimis pe masa magistraţilor care îi vizează pe Anculia şi Jurj îl aduce în  sala de judecată şi pe Gheorghe Roma, primar al comunei Slatina Timiș la momentul săvârșirii faptelor. În sarcina edilului s-au reținut infracţiunile de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (șapte acte materiale) şi asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Mecanismul de fraudare a fost similar ca în celelalte cazuri prezentate.

„La asocierea infracțională inițiată de inculpații Anculia Romică Pavel și Jurj Tudor Ioan a aderat în cursul lunii noiembrie 2011 și inculpatul Roma Gheorghe, primar al comunei Slatina Timiș, care s-a angajat, ca parte a atribuțiilor asumate în cadrul asocierii, să încheie în numele primăriei un contract de prestări servicii cu firma inculpatului Jurj Tudor Ioan, contract care să privească efectuarea lucrărilor de întreținere a pajiștilor comunale. Potrivit celor convenite, urma ca lucrările să nu fie efectuate decât în mică măsură, iar sumele neutilizate pentru efectuarea lucrărilor să se împartă între inculpați, în condițiile în care, scriptic, apăreau ca decontate pentru aceste lucrări. Ca urmare a acestor înțelegeri, în cursul lunii noiembrie 2011, inculpatul Roma Gheorghe a acceptat semnarea unor documente cu un conținut fictiv, întocmite de către o altă persoană, înscrisuri constând în contract de prestări servicii și anexele acestuia, situații de lucrări, factură, proces–verbal de recepție, oferte de preț și situații de lucrări, toate emise în numele S.C. «Melodrom Industries» S.R.L. (firmă controlată de inculpatul Jurj Tudor Ioan), atestând împrejurarea nereală a prestării totalității serviciilor contractate”, precizează DNA.

Anculia, Jurj și Roma au beneficiat fiecare în mod egal de câte 21.500 lei. Şi în acest caz, în vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparținând inculpaților. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Arad.

Comments

 1. Rokko Crnooko says:

  Javrele de genul astuia , ar trebuii sa fie tinuti in ”beci”, pana la moarte .

 2. Anunturi Calarasi says:

  Agentia de Publicitate Metropolitan Maxpress Adv va ofera posibilitatea publicarii anunturi ziare locale Caras Severin.
  Adevarul Banat anunturi, Publicare anunut, Jurnalul de Caras Severin anunturi, Jurnalul de Caras Severin publicare anunt.
  Deasemenea puteti publicare anunt Agenta, Agenda anunturi, Anunturi Agenda.
  Publitim anunturi, Anunturi Publitim, Publitim Caras Severin, Publitim anunturi angajari.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/